Fudbal

“Turnir prijateljstva” – Sve spremno za festival fudbala u Brčkom

Teren fudbalskog kluba Dizdaruša, predstavljaće dom izuzetno kvalitetnog turnira, koji treba da posluži kao nagrada najvatrenijim pristalicama koji su značajnom podrškom omogućili da istoimeni organizator ovog turnira, ove godine postane član Druge lige Federacije BiH. Prijateljski turnir okupiće izuzetno respektabilne klubove iz okruženja te će takođe, svim učesnicima poslužiti kao svojevrsna uvertira pred prvenstvene ispite.

Fudbalski klub Dizdaruša, turnir prijateljstva, zakazao je za 25. i 26. dan sedmog kalendarskog mjeseca, okupivši na jednom mjestu rostere Gornjeg Rahića, te goste iz Orašja i Živinica, sastave HNK Orašje i Slavena, članove Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Turnir će svakako poslužiti i kao pozitivna promocija grada Brčkog ali i same mjesne zajednice Dizdaruša.

Organizatori ističu spremnost da na pristojan način ugoste renomirane protivnike koji predstavljaju garanciju za uživanje u fudbalu, koje će biti popraćeno izuzetno kvalitetnim druženjem tokom dvodnevnog programa.

Admir Livadić, predstavnik FK Dizdaruša iskoristio je priliku da pozove navijače ali i ljubitelje fudbala iz okolnih gradova da u što većem broju upriliče održavanje turnira i još jednom budu dvanaesti igrač voljenih ekipa tokom sportskih aktivnosti.

Nadam se da će ovaj turnir proteći u najboljem redu, da ćemo uživati u nekolicinu vrhunskih poteza i društvenih trenutaka. Takođe, nadamo se da će ovaj turnir u budućnosti da preraste u tradicionalan događaj u našem gradu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.