Fudbal

Trijumf ženske fudbalske reprezentacije BiH u Jerusalemu

Reprezentativke naše države su nadigrale Izraelke i osvojile važna tri boda u borbi za odlazak na prvenstvo Evrope.

Nije dobro počelo za izabranice Samire Hurem, imala je gostujuća selekcija imperativ pobjede u ovom meču. Pritisak važnosti meča učinio je da domaći tim dodje u prednost već u trećem minutu susreta. Strijelac je bila Mor Efraim.

Nakon slabijeg ulaska u meč, naše reprezentativke značajno poboljšavaju svoju igru u nastavku. Nagrada stiže u 28. minutu meča. Realizator odlične akcije je Sofija Krajšumović, djevojka koja je porijeklom Iz Brčko distrikta. Furiozan nastavak meča donosi potpuni preokret reprezentacija Bosne i Hercegovine. Igrao se 37. minut meča kada je Spasjojević Dajana svojim pogotkom preokrenula rezultat u korist gostujuće ekipe.

Sa tim rezultatom, otišlo se na pauzu izmedju dva poluvremena.

Nešto slabiji intenzitet meča vidjen je u drugom periodu, što je odgovaralo djevojkama u plavim dresovima. Kako je meč odmicao, Bosna je postajala konkretnija i  u 80. minutu meča potvrdila osvajanje važnih bodova na teškog gostovanju. Treći pogodak dijelo je Aleksić Marije, igračice koja nastupa za madjarski Ferencvaroš.

U poslednjih pet minuta meča, svoj nastup na terenu je zabilježila i Nikolina Vujadin, koja nastupa za brčansku Lokomotivu, Marija Damjanović, takođe igračica brčanske Lokomotive, nije ulazila u igru na ovom meču.

Izuzetno važna tri boda u lovu na mjesto koje vodi u baraž za odlazak na EURO. U narednom kolu, na raspored je revanš meč izmedju ovih reprezentacija, u kojem će domaćin ovaj put biti Bosna i Hercegovina.

Facebook Komentari