Fudbal

Sloga Doboj angažovala Ratka Nikolića

Dobojska Sloga polako sklapa kockice pred nadolazeću sezonu. Na nešto manje od mjesec dana do početka šampionata, osnažili su stručni štab, angažmanom provjerenog stručnjaka iz Brčkog, Ratka Nikolića. Nikolić će uskoro stupiti na funkciju pomoćnog trenera ekipe.

Bivši strateg brčanskih klubova, Lokomotive, Jedinstva, Ilićke 01 i Dizdaruše u dobojsku Slogu stiže nakon epizode u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, gdje je predvodio ekipu NK Moševca.

Iskusni stručnjak, nakon respektabilne igračke karijere, nastavlja bogatiti radnu karijeru i na trenerskom polju, te će svojim znanjem sasvim sigurno predstaviti kvalitetno pojačanje dobojskoj ekipi koja pred nadolazeći šampionati gaji visoke ambicije. Napominjemo, Nikolić je drugi Brčak u taboru Sloge, nakon što je Marko Lukić, dosadašnji vezni fudbaler Jedinstva, takođe pojačao sastav iz Doboja u ovom prelaznom roku.

Šampionat Republike Srpske počinje 8. avgusta utakmicama prvog kola.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.