Fudbal

Škola fudbala Šampion: Mladi ambasadori Brčko distrikta BiH

Tokom prošlog vikenda, u Konjicu se održao “European Champions Trophy” kao najprestižniji turnir u fudbalu za uzrast U10 u regionu.

Naši brčanski dječaci iz Škole fudbala “Šampion” Brčko ostvarili su nevjerovatan razultat, osvojivši 2. mjesto. Padali su velikani Ex-Yu poput FK Željezničara, FK Vojvodine, NK Lokomotive Zagreb.

“Ponos našeg Grada su njihovi treneri Alen Gušo i Jasmin Kevrić koji ulažu nesvakidašnji trud i energiju kako bi pružili sretno djetinjstvo ovim dječacima”, navode iz ove Škole.

Dječaci iz Šampiona su u četvrtfinalu pobijedili Sarajevski Željezničar rezultatom 1-0 a put do finala su trasirali pobijedivši FK Vojvodinu Novi Sad rezultatom 2-1.

U finalnom susretu bolja je ekipa bila Leo Stars Trebinje te pobijedila 3:2, što ni malo ne umanjuje ovaj veliki uspjeh Škole fudbala Šampion Brčko. Najboljim igračem turnira proglašen je kapiten ŠF Šampion, Mahir Šerifović.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.