Fudbal

Sarajevo prvak Bosne i Hercegovine, poznati putnici u niži rang?

Čeka se još potvrda Izvršnog odbora…

Danas je završena sjednica Takmičarske komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je donijela odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine. Odluku mora potvrditi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Takmičarska komisija je odlučila da proglasi kraj premijerligaške sezone nakon 22. odigrana kola. Vodeća ekipa Sarajevo je proglašena za prvaka, društvo najboljih napuštaju Čelik i Zvijezda 09, dok će osim Sarajeva (Liga prvaka) u Evropi igrati Željezničar, Zrinjski i Borac (Evropa liga). U društvu najboljih ponovo će igrati Olimpik i Krupa.

Prekinut je i Kup Bosne i Hercegovine u čijoj završnici su trebali igrati Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg, a ove odluke Takmičarske komisije treba potvrditi i Izvršni odbor Fudbalskog saveza čija sjednica bi trebala biti održana u narednim danima.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.