Fudbal

Robert Prosinečki više nije selektor “zmajeva”, navodi se i novi kandidat

Robert Prosinečki nije više selektor fudbalske reprezentacije BiH. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Izvršni odbor je odlučio da smijeni Prosinečkog, a to je u razgovoru za Faktor potvrdio potpredsjednik F/NS BiH Milorad Sofrenić.

Sporazumno smo raskinuli saradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku.

Rekao je Sofrenić.

Ovo je drugi put da dolazi do prekida saradnje Prosinečkog i “zmajeva” pošto je hrvatski stručnjak odstupio u septembru nakon teškog poraza od Jermenije (2:4), ali ga je Izvršni odbor vratio.

Posljednja šansa BiH da ode na EP je plej-of Lige nacija u martu. Prvi rival je Sjeverna Irska, a ako prođu, onda idu na pobjednika duela  Slovačka – Republika Irska.

Kao najozbiljniji kandidat za novog selektora navodi se Safet Sušić, koji je BiH odveo na istorijsko prvo Svjetsko prvenstvo (Brazil 2014).

Osim njega u igri je i Vinko Marinović (selektor mlade reprezentacije BiH).

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.