Fudbal

Remi Ilićke i Famosa u Brčkom

Kolo prije kraja prvog dijela sezone drugoligaškog istoka prvenstva RS-a, odigran je susret izmedju domaćeg kluba FK Ilićka 01 i gostujuće ekipe Famosa iz Vojkovića. Konačnim ishodom, koji je glasio 1:1, mnogo više mogu biti zadovoljni gosti iz okoline Istočnog Sarajeva.

 

Fudbaleri Ilićke, uprkos svemu prikazanom na terenu nisu uspjeli ostvariti važnu pobjedu u borbi za opstankom u drugoligaškom društvu. Počeli su domaći furiozno, nekoliko izglednih prilika plod su ofanzivnog pristupa ekipe koja obiluje izvrsnim pojedicima koji tek treba da stasaju u velike igrače. Nagrada stiže u 28. minutu susreta, nakon nespretne reakcije, gostujući fudbaler Đorđe Ćeha sprovodi loptu u sopstvenu mrežu i dovodi do radosti mnogobrojne članove već uveliko poznate navijačke grupe Sindikat. U tim momentima, domaći sastav je imao apsolutnu kontrolu nad dešavanjima na terenu. Takvim rezultatom odlazi se na 15-minutnu pauzu.

Izabranici domaćeg stratega nastavili su u istom ritmu ali nisu uspjeli iskoristiti par stopostotnih šansi u drugom poluvremenu. Inače, kako to biva u sportu, kazna stiže pred sam kraj dinamičnog meča. Nakon lijepe akcije, mrežu domaćih pogađa Nikica Purković i donosi Famosu važan bod sa tradicionalno neugodnog gostovanja. Konačan epilog meča koji je protekao u fer i korektnoj borbi neće sputati domaći sastav koji teži krajnjem cilju a to je dostizanje gornjeg dijela tabele, gdje je i mjesto mladoj i respektabilnoj ekipi Ilićke 01.

Očekivanja su velika, u timu vlada dobra atmosfera i sigurni smo da možemo izboriti opstanak u ligi. Čak mislim da možemo zauzeti mjesto u gornjem dijelu tabele.

Izjavio je za naš portal, Miloš Krsmanović, fudbaler domaćeg sastava.

 

Facebook Komentari