Fudbal

Remi Ilićke 01 i Stakorine u Brčkom

Fudbaleri Ilićke 01 u finišu ispustili bodove na domaćem terenu. Veliki žal za kolosalno propuštenom prilikom prije izjednačujućeg pogotka gostiju..

Veoma neugodni vremenski uslovi za igru, ponudili su nešto mirniji uvodni interval današnjeg susreta u Brčkom. Kontrola posjeda lopte domaćih fudbalera proticala je bez značajnijih prilika na samom startu duela. Igrao 20. minut susreta kada se ističe prilika za Arsića pri čijem udarcu je odlično intervenisao gostujuči čuvar mreže i spriječio vođstvo domaćih.

Prvenstveno defanizivno orijentisani tim Stakorine odolijevao je naletima domaćeg sastava sve do finiša prvog dijela igre, kada Arsićev udarac, nakon odličnog upošljavanja Krsmanovića, gostujući defanzivac raščišćava sa gol linije. Ipak, u nastavku akcije, uslijedio je neoprezan start gostujućeg golmana koji ruši Arsića u kaznenom prostoru. Arbitar susreta je neumoljiv i i domaći dobijaju odličnu priliku za početno vođstvo. Siguran egzekutor najstrožije kazne bio je Miloš Dupor koji je udarcem sa 11 metara u 36. minutu meča, postavio konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku rovovska borba na obje strane. uspijevali su domaći zatvorili prilaze ka sopstvenom golu što je i predstavljalo primarni zadatak u tim trenucima. Napadačke vedete Ilićke 01 doveli su goste u mat poziciju u samom finišu, u 80. minuti susreta, nakon odličnog kontranapada Krsmanovića ali su ipak propustili enormnu priliku za potvrdu trijumfa na današnjem susretu.

Kazna je uslijedila nekoliko minuta poslije. Odlično izveden direktan udarac sa nekih 25 metara udaljenosti od gola domaćih, obezbijedio je zlata vrijedan bod gostima iz Čajniča. U listu strijelaca upisao se Spajić Stefan i postavio konačanih 1.1 na današnjem meču. Pokušavali su domaći izvršiti pritisak na gol Stakorine u poslednjim trenucima susreta ali njihovi pokušaji nisu donijeli željeni ishod.

Fudbaleri Ilićke 01, dakle, zabilježili su prvi ovosezonski remi, dovoljan za 7 prvenstvenih bodova u ovogodišnjem izdanju Druge lige Republike Srpske.

Naredni ispit, fudbalere Dejana Đukića, očekuje u Brodcu, protiv domaćeg rivala, ekipe Jedinstva.

Facebook Komentari