Fan Zone Fudbal

Red Army za 40. rođendan “zapalio” cijeli Mostar

Četrdeseti rođendan Veležove navijačke skupine obilježen je spektakularnim vatrometom i bakljadom po cijelom Mostaru. Sinoć točno u 20 sati zapalile su se stotine baklji, frcao je vatromet sve u čast navijača grada na Neretvi, javio je Bljesak.info.

Daleke 1981. godine, 1. travnja, mostarski Velež dobio je svoju vatrenu navijačku skupinu pod nazivom Red Army i iz godine u godinu vojska navijača kojima je crvena boja u srcu, bodrila je Rođene s tribina. Red Army je uvijek bio više od navijačke grupe. Nije bilo utakmice u kojoj nisu bodrili svoje Rođene, a u bivšoj Jugoslaviji ova grupa je važila za jednu od najorganiziranijih.

Tako je i danas. Crvena armija u svakoj utakmici pruža bezrezervnu podršku igračima Veleža i često su njihov 12. igrač na terenu, posebno na domaćim utakmicama, gdje protivnike s tribina uvijek dočeka pravi pakao.

Nema dileme da će ljubav između Red Armyja i Veleža trajati vječno. U prošlosti su prolazili kroz sve i svašta, ali je ljubav prema Rođenim uvijek bila jača od bilo čega i tako će bez sumnje i ostati u budućnosti. Velež je odlučio da na svoj način čestita rođendan svojim vjernim navijačima i spremili su za njih poseban video.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.