Fudbal

Prva liga RS u budućem periodu broji šesnaest klubova

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske jučer je održana prva sjednica Komisije koju je imenovao Izvršni odbor da pripremi reorganizaciju sistema takmičenja i liga.

Glavni zaključak je da se postojeći takmičarski sistem ne mijenja, tako da će i dalje biti organizovane Prva, dvije druge i četiri regionalne lige, s tim što je zauzet stav da se Izvršnom odboru predloži da Prva liga Republike Srpske u sezoni 2020/21. broji šesnaest klubova. Dvije grupe Druge lige će brojati takoće po šesnaest klubova, dok je područnim savezima dato na upravljanje regionalnim ligama, a u narednim danima biće pripremljen broj klubova učesnika po grupama.

Komisija je predložila da se pored postojećih prvoligaša iz sezone 2019/20. (ranija odluka Izvršnog odbora da niko ne ispada) pošalju upiti još za dvanaest klubova aplikanata za prvoligašku konkurenciju u narednoj sezoni, ali u skladu da kriterijumima za licenciranje, po kojima će prvoligaši morati da imaju odgovarajuće omladinske selekcije u skladu s Propozicijama za takmičenje, kao i infrastrukturne uslove, stadione ili zamjenske stadione… Aplikanti koji ne budu mogli da ispoštuju uslove iz Propozicija i Pravilnika o licenciranje neće moći da nastupe u Prvoj ligi Republike Srpske u sezoni 2020/21.

Komisiju Izvršnog odbora FSRS koja ima zadatak da pripremi prijedloge za reorganizaciju takmičenja i proširenje liga čine: predsjednik Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), potpredsjednik je Mile Mandić (Kozarska Dubica), a još su članovi: Radika Marić (Bijeljina), Miloš Brkić (Laktaši) i Darko Ljubojević (Banjaluka).

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.