Fudbal

Prijedor bogatiji za Slavena Stjepanovića

Doskorašnji kapiten Zvijezde 09 Etno Selo Stanišić, pronašao je novi angažman, te će parafom na ugovor sa Rudarom iz Prijedora, činiti udarnu iglu kluba koji u narednoj sezoni pretenduje na povratak među društvo najboljih u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Izdanak škole fudbala brčanske Lokomotive, svoju karijeru nastavlja u Prijedoru. Ekipa Rudara izborila se za potpis bivše vedete Partizana, Vojvodine, Trikale i još nekolicine klubova širom Starog kontinenta, te time načinila značajan korak u osnaživanju rostera pred nastupajuću sezonu.

Slaven Stjepanović, nakon protekle sezone koju će željeti što prije da zaboravi, okreće se novim izazovima, Njegovim pristizanjem u ovaj rang fudbala, Prva liga Republike Srpske značajno dobija na kvalitetu.

Uzimajući u obzir sve faktore, uprkos ponudama iz Premijer lige ali i iz regiona, odlučio sam se da pomognem Rudaru kako bi se ostvario cilj ulaska u Premijer ligu. Upoznat sam sa svim kvalitetima kluba, kako finansijski, tako infrastrukturno i igrački, stoga nisam imao veliku dilemu pri odabiru naredne sredine.

Veliku ulogu pri njegovom dolasku u Rudar, odigrao je i trener ekipe, Boris Savić sa kojim je Stjepanović sarađivao u svom prethodnom klubu. Sada slijedi period u kojem se radi na povratku u formu nakon 5 mjeseci odsustva iz svakodvnenih sportskih aktivnosti.

Počeli smo sa pripremem prije dvije nedelje, glavni dio je tek pred nama, teško je vratiti se u formu nakon tako kratkog perioda ali uz Božiju pomoć, stvari će se posložiti kako treba. Vjerujem da nas očekuje uspješan period.

Izjavio je za Sportal.ba, Slaven Stjepanović.

Početak fudbalskog prvenstva Republike Srpske, nakon prinudnog okončanja minule sezone, zakazan je za 8. avgust.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.