Fudbal

NK Čelik neće biti izbačen iz lige, uplaćena sva sporna dugovanja

NK Čelik izmirio je sve obaveze koje je imao prema bivšim igračima i članovima stručnog štaba.

Iz Nogometnog saveza BiH potvrdili su da je klub s Bilinog Polja isplatio sva dosadašnja potraživanja koja su bila sporna, a zbog kojih im nije dozvoljeno odigravanje utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Na kraju, Plavima je pripala pobjeda službenim rezultatom 3:0, a Čeliku je uslijedila prijetnja da će, ukoliko se ovo ponovi do kraja sezone, biti izbačeni iz Premijer lige BiH, što stoji u Pravilniku Nogometnog saveza BiH.

Ipak, danas su u NS BiH stigle sve uplatnice prema spornim potraživanjima i još dvije uplatnice koje su trebale doći na naplatu, čime je Čelik barem trenutno riješio probleme koje ima i moći će normalno nastaviti igrati u Premijer ligi BiH.

Kako saznajemo, potpisnik svih uplatnica je Ismet Đugum, a jedna od uplatnica je u vrijednosti 40.000 KM i isplaćena je upravo njemu, odnosno možemo reći da je isplatio sam sebe.

Čelik u narednom kolu igra protiv Zvijezde 09 na Bilinom Polju, a nakon 15 odigranih utakmica nalazi se na 9. mjestu Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova, četiri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.