Fudbal

Na današnji dan: Kako je Ronaldinho “natjerao” navijače Real Madrida da mu se poklone

Na današnji dan prije 14 godina Ronaldinho je postao jedan od rijetkih fudbalera u istoriji koji je igrajući za Barcelonu dobio aplauz punog stadiona Santiago Bernabeu i navijača Real Madrida.

Tog 19. novembra 2005. godine Brazilac je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri, a trenutak kada je Iker Casillas samo slegnuo ramenima, shvativši da je nemoćan pred genijalnošću brazilskog mađioničara i dalje pamte ljubitelji fudbala širom svijeta.

Počelo je pogotkom Samuela Eto’oa, kojeg se Real Madrid prethodno lako odrekao, a onda je na scenu stupio jedan od najboljih svih vremena.

Prvi pogodak postigao je nakon što je povukao loptu s centra terena, predriblao Ramosa, a potom i ostatak odbrane Real Madrida i matirao nemoćnog Casillasa. Kod drugog pogotka opet je nastradao Ramos. Ronaldinho je prošao pored Španca, a činilo se kao da defanzivac Real Madrida stoji u mjestu i drugi put je pogodio mrežu Casillasa.

Uslijedilo je nešto što je prije Ronaldinha na istom stadionu u istom dresu doživio samo Diego Armando Maradona, a to su ovacije prepunog stadiona Santiago Bernabeu.

Zanimljivo je da Ronaldinho nije ni znao da su mu navijači Real Madrida aplaudirali u tom trenutku.

Nisam to odmah shvatio. Sjećam se da sam stigao u svlačionicu i da su svi govorili o tome i otišao sam da provjerim na TV-u. Zbog radosti nakon postignutog gola nisam to shvatio. To je posebno. Samo je nekoliko igrača to doživjelo u susretima s ljutim rivalima.

Rekao je Ronaldinho.

Umjetnik s loptom, uvijek nasmijani mađioničar, neponovljivi Ronaldinho.

Izvor

Facebook Komentari