Fudbal

Mustafa Peljto: Ko je krivac za stanje u FK Jedinstvu Brčko

Gledam ove fotografije iz Gornjeg Rahića i prelijepu atmosferu sa derbija FK G. Rahić – NK Trešnjevka Maoča, a ne mogu da sebi ne postavim pitanje zašto ovako nešto nije više moguće vidjeti na Stadionu Sedmog aprila našeg FK Jedinstva u Brčkom? I hoće li to uopšte više ikada biti moguće? Pitam se ko je krivac za to?

 

Naravno, bez imalo ljubomore na ova dešavanja u Rahiću. Jer, ja sam sportista i fudbalski trener, i ovakvi događaji me, naravno, čine sretnim.

Ali, svakako i nesretnim kada se nešto tiče našeg grada, a pogotovo sporta i fudbala u našem gradu

FK Jedinstvo nije bilo simbol i najbolji fudbalski kolektiv samo u gradu, nego je bio ponos čitave naše regije, ali i šire. Toga se svi sjećamo.

Ali, ko je doveo do toga da naš najveći i najbolji fudbalski klub FK Jedinstvo bude u sjeni ovakvih događaja, da se na mjestima u okolnim selima imaju pravo da raduju svi uspjesima svojih klubova (naravno, sa pravom, što podržavam iskreno), a u isto vrijeme da mi čaršijaneri Brčaci gledamo kako naša svetinja FK Jedinstvo propada? Do nas je.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.