Fudbal

Modrić želi ostati u Realu

Od transfera Luke Modrića, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Sjajnom hrvatskom fudbaleru ugovor s Real Madridom važi do 2021. godine, ali posljednjih dana pojavile su se priče da bi mogao napustiti Santiago Bernabeu i otići ‘preko bare’.

Za Modrićeve usluge interesovanje je, između ostalog, pokazao D.C. United iz Washingtona čiji su čelnici navodno bili i kontaktirali njegovog agenta, no šanse da dođe do transfera u MLS su minimalne.

Posljednje informacije iz Španije govore kako Modrić nema namjeru napuštati Real Madrid, a također ni u kraljevskom klubu ne žele da ga puste barem do kraja sezone.

Ekipa iz glavnog grada SAD-a inače ne štedi dolare kada su u pitanju poznati fudbaleri. Valja istaknuti kako je u D.C-u već igrala nekadašnja megazvijezda svjetskog fudbala, a riječ je o Wayneu Rooneyju koji se nedavno ipak odlučio vratiti na Otok, pa su tako Orlovi (nadimak kluba, op.a.) u potrazi za novom zaštitnom facom.

Koji će biti sljedeći ‘pick’ nakon odbijenice Modrića, ostaje da se vidi.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.