Fudbal

MNK Klanac uspješan na gostovanju u Orašju

Fudbaleri MNK Klanca savladali su ekipu MNK Posavine u okviru VI kola Prve fustal lige Federacije BiH, ubjedljivim rezultatom 6:10.

Duel četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe, pripao je gostujućoj ekipi MNK Klanac, furioznim nastupom u drugom poluvremenu, nakon rezultatskog egala u prvoj dionici susreta.

Brčaci su bolje otvorili susret, golovima Čorhodžića i Ibrahimovića u 7. odnosno 9. minutu, realizovali su terensku inicijativu i najavili da žele 3 boda sa teškog gostovanja. Nastavak susreta odvijao se u poprilično izjednačenim snagama na terenu. Smanjili su domaći zaostatak u 12. minutu ali je ekspresnom rekacijom u narednom napadu, Mujkanović ponovo povisio prednost gostiju. Ipak, završnica prvog dijela apsolutno pripada domaćem sastavu, koji je sa dva brzinska pogotka u 8 minutu, postavio konačan rezultat prvog dijela meča.

Drugi period duela, donosi mnogo bolji nastup ekipe MNK Klanac, razigrao se gostujući sastav i već nakon 3 minuta u nastavku, ponovo stigao do prednosti od dva gola razlike. Dvostruki uzastopni strijelac bio je Čaušević Amar. Igrao se 28 minut susreta kada su ponovo efikasnim napadima, gosti bombardovali gol domaćina, Dvjema vrhunskim reakcijama Čorhodžića i Mehmedovića, povećavaju prednost na 3:7 i u potpunosti preuzimaju kontrolu nad dešavanjima na terenu. Nastavio je MNK Klanac u istom ritmu i u završnici meča, koristili su ukazane prilikei pred finiš susreta dodatno uspjeli da povećaju stečenu prednosti. Nakon 36 odigranih minuta, na semaforu je stajalo 4:10. U listu strijelaca upisivali su se, redom, Musić, Mehmedović i Omić.

Do kraja meča, domnaći sastav je uspio da ublaži poraz i postavi konačan rezultat meča, 6:10

Ekpa MNK Klanac ostvarila je 3. pobjedu u prvenstvu i ovim nastupom zauzela 4. poziciju na tabeli Prve futsal lige Federacije BiH.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.