Fudbal

MNK Klanac u gradskom derbiju savladao ekipu GFC Brčko

Dugo najavljivani gradski derbi u potpunosti je opravdao očekivanja. Meč odigran u dvorani Ekonomske škole, ljubiteljima futsala, ponudio je mnoštvo lijepih poteza, 13 pogodaka, lavovsku borbu na obje strane parketa i konačan trijumf formalnog domaćina u ovom duelu, ekipe MNK Klanac.

Svjesni uloga koji nosi ovaj meč, obje ekipe ušle su oprezno u ovaj susret. Nakon početnog ispitivanja snaga, na prvi pogodak čekalo se šest minuta. Goste u vođstvo, doveo je Edin Nukić, nakon fantastične solo akcije. Povukao je Nukić loptu sa svoje polovine, nanizao dvojicu igrača i na kraju lako matirao domaćeg čuvara mreže.

Nakon toga uslijedilo je buđenje domaćeg sastava. Odlučniju igru u napadu i blagu terensku inicijativu krunisali su Mehmedović i Čorhodžić svojim pogocima u 7. odnosno 9. minutu susreta. Bio je to ekspresan povratak mladog tima MNK Klanca u meč i potpuni rezultatski preokret za pulene Adisa Omerovića.

U tim momentima, na parketu se ogledala rasplamsana borba na obje strane terena. Visok intenzitet igre iskoristili su gosti, koji su preko Čavalića, nakon odličnog kontra napada, stigli do poravnanja rezultata u 10. minutu susreta. Nije to obeshrabrilo domaći sastav koji je nastavio sa napadima na gol renomiranog protivnika. Korpulentni napadač, Čorhodžić Admir, u tim momentima pravio je mnogo problema gostujućoj odbrani, koja je teško pronalazila riješenje za njegovu igru u kojoj je nekolicinu vremena leđima bio okrenut ka protivničkom golu, ali pri tome odlično razigravao saigrače. 12. minut susretu, na radost domaće publike, novo vođstvo za sastav u plavim dresovima. Strijelac za MNK Klanac bio je Čaušević Amar, koji je potvrdio da se nalazi u izuzetnoj formi.

Uslijedio je period ofanzivnog pristupa sa obje strane, periodične inicijative stvarale su šanse za oba sastava. U takvom odnosu snaga, ponovo se domaćin bolje snašao i preko Hasikića, u 17. minutu susreta, udvostručio prednost i ujedno postavio konačan rezultat prvog poluvremena. 4:2 u korist ekipe MNK Klanac.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku gostujuće ekipe. Konkretnije su izabranici Adnana Junuzovića ušli u drugi period susreta. Nakon odlične asistencije Nukića, mrežu domaćih pogađa Kadić nakon samo dva minuta igre u nastavku. Nastavili su gosti mirno da grade napade u tim trenucima, odličan protok lopte na parketu krunisan je novim pogotkom za goste. Strijelac je ponovo Čavalić. 26. minut susreta donio je novo rezultatsko poravnanje. Treba pomenuti i Teodorovića koji se isticao u organizaciji gostujuće igre u momentima dominacije GFC-a Brčko.

Ponovo je domaći sastav, nakon lošeg ulaska u period meča, hvatao zalet u nastavku. Dobro su odreagovali na nastalu situaciju, postavili se kao dominantiniji tim u tim momentima i ponovo uspijeli doći do vođstva. Čaušević Amar, svojim drugim pogotkom na meču, unio je dozu mirnoće u igru domaćina. Već u narednom napadu, Teodorović se nalazi u izglednoj prilici za izjednačenje ali iskusni fudbaler nije uspio da materijalizuje ukazanu priliku i rezultat ostaje nepromijenjen. Nakon Teodorovića, ubrzo poslije toga u odličnoj prilici našao se i Čavalić ali je domaći golman odličnom intervencijom spasio sastav MNK Klanac.

Ipak, u 31. minutu, prethodno propušteno, nadoknadio je Teodorović i svojim jedinim pogotkom na susretu, ponovo donio rezultatsko izjednačenje. Ekspresna reakcija domaćeg sastava ponovo je bila na vidjelu. 32. minut susreta, momenat je novog vođstva domaćina, ponovo je nakon odlične akcije, strijelac bio Mehmedović. Uslijedio je nešto mirniji period igre, odvijala se velika borba na sredini terena u kojoj se ističe bljesak domaćih u vidu kontra napada preko Čorhodžića, koji svojim drugim pogotkom na suretu trasira put domaćima do pobjede.

Nisu gosti imali snage za ponovni preokret i povratak u susret. U tim trenucima, na terenu je postojao samo domaći tim koji je kontrolisao meč i preko Čauševića, dokusurio protivnika 8. golom na utakmici i tako postavio konačan rezultat derbija koji je u potpunosti opravdao očekivanja.

Meču je prisustvovalo oko 500 gledalaca, koji su fer i korektnim navijanjem dali posebnu konturu odigranom susretu.

Prije svega želim da se zahvalim divnoj publici koja je pratila ovaj meč. Znali smo da će pobjedu odnijeti tim koji više bude gorio za tom pobjedom. Ekipa GFC Brčko je svojim iskustvom pravila mnogo problema našem sastavu  ali ja sam mnogo ponosan na svoje igrače, na prikazanoj igri i želim da im zahvalim na trudu i zalaganju tokom kompletna tri mjeseca rada.

Izjavio je Adis Omerović, trener MNK Klanac.

Kompletan susret možete pogledati na linku ispod.

Facebook Komentari