Fudbal

“Mlakve” bile pred kapitulacijom, Jedinstvu sedmi meč u nizu bez poraza!

Da se fudbalski mečevi igraju 80 minuta, Jedinstvo iz Brčkog bi bilo lider Prve lige Republike Srpske. Brčaci vodili do 87 minuta, imali igrača više ali Sloboda uspjela stići do neriješenog rezultata.

Od početka susreta, boje Jedinstva na terenu u Novom Gradu, branili su Vukadinović, Buljubašić, Živanović, Torlaković, Đurđić, Subotić, Đokić, Macanović, Šer, Božić i Kesić.

Jedinstvo se hrabro postavilo na terenu “Mlakvi” iod samog uvoda najavilo da su u Novi Grad došli sa namjerom da se nadigravaju. Igra na gol više, jedan je od glavnih oblježja mladog stratega Brkovića koji uspješno sa klupe predvodi tim Jedinstva.

Nekoliko poluprilika na obje strane poslužilo je kao uvod najupečatljivijem momentu prvog dijela igre. Duga lopta upućena iz defanzivne linije gostiju, nakon smušene reakcije domaće odbrane, stiže u noge Šera koji rutinski matira čuvara mreže Slobode i donosi prednost gostima.

Krenula je Sloboda ofanzivnije na gol Jedinstva u nastavku ali su Brčaci odlično formirali defanzivni bedem i bez vežih poteškoća ostvarili cilj da bez primljenog pogotka odu na odmor između dva poluvremena.

U nastavku domaći agilni prema naprijed. Intenzivno su vršili napade na gol Jedinstva ali bezuspješno na realizatorskoj osnovi. Situacija po Slobodu se pogoršala nakon crvenog kartona za Kostadinovića sredinom drugog dijela. Ostali su domaći desetkovani pred završnicu.

Odlično se Jedinstvo branilo u polju i imalo tri boda u džepu sve do samog finiša koji se ponovo ispostavio kao koban za Brčake. Rezervista Bojan Vučen u 87. minutu matira Vukadinovića nakon akcije Slobode i postavlja konačan rezultat na “Mlakvama”, Sloboda- Jedinstvo 1:1.

Sedmi je ovo meč u nizu bez poraza za jedinstvo, uprkos žalu za propuštenom pobjedom, nastavlja se dobra forma u ovogodišnjem izdanju Prve lige Republike Srpske.

Tim iz Brčkog nakon 10 odigranih susreta zauzima 12. poziciju sa 11 osvojenih bodova.

U Brčkom, naredne sedmice gostuje ekipa Željezničara iz Banja Luke. Susret je zakazan za subotu a biće odigran na stadionu Lokomotive.

Facebook Komentari