Fudbal

Miroljubiv “iks” u režiji Jedinstva i Rudara

Duel koji će sa fudbalskog aspekta, obje ekipe sasvim sigurno brzo poslati u zaborav. Rudar nakon ovog meča prepustio tron Leotaru dok je Jedinstvo nastavilo seriju nepobjedivosti ali i dalje čeka na prvi domaći trijumf. Ipak, bod protiv lidera uvijek predstavlja dobar rezultat.

Sastav Jedinstva na početku današnjeg susreta izgledao je ovako. Vukadinović, Torlaković, Đurđić, Subotić, Đokić, Macanović, Živanović, Buljubašić, Šer, Božić i Kesić.

Porilično nesadržajan meč 9. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske u Brčkom. Baš kao i prethodne sezone, duel pomenutih rivala okončan je bez pogodaka. Trudili su se Prijedorčani kontrolom posjeda lopte priprijetiti Igoru Vukadinoviću ali je većim tokom susreta to izgledalo poprilično jalovo.

Domaći su fokus stavili na defanzivni bedem i napadčku igru orijentisali na kontranapade po boku, gdje Jedinstvo zaista posjeduje brze pojedince koji mogu ugroziti poslednju liniju rivala.

Današnji susret protekao je bez značajnijih šansi na obje strane. Većinom posle prekida stvarale su se poluprilike koje su ostale nekonkretizovane. Kesić sa jedne te Marmot sa druge strane bili su najbliži pogocima za svoje ekipe. Sve se to odvijalo u drugom dijelu ali i uprkos navedenom možemo zaključiti da golmani na današnjem susretu nisu imali mnogo posla.

Jedinstvo je taktičke zamisli na adekvatan način sprovelo na terenu što jer rezultat šestog vezanog meča bez poraza. Trenutno, uz Zvijezdu 09 drže najduži niz od svih ekipa u eliti.

Sanjin Subotić, vezni fudbaler Brčaka ističe zadovoljstvo nastavkom serije pozitivnih rezultata.

Veoma teška utakmica i zahtjevan rival. Duel koji nam je mnogo značio uspjeli smo okončati na željeni način. Zaslužili smo današnji bod čime nastavljamo dobru formu.

Fudbaleri Jedinstva i nakon ovog kola zauzimaju 13. poziciju sa bodom više u odnosu na dane prije početka susreta. Trenutno ih imaju10.

Stanje na tabeli nije realna slika našeg kvaliteta i truda kojeg ulažemo. Na početku sezone nismo bili fokusirani na fudbal ali sada se trudimo sve to nadoknaditi i ostvariti što bolje rezultate.

Zaključio je Zeničan koji brani boje brčanskog Jedinstva.

Fudbaleri Jedinstva u narednom kolu putuju u Novi Grad na megdan ekipi Slobode. Meč je zakazan za subotu sa početkom u 15:00h.

Facebook Komentari