Fudbal

Milenko Bojić: Prvi dio plana ispunjen!

Povremeni kapiten i provjereni fudbaler Ilićke 01, Milenko Bojić, zadovoljan učinjenim u jesenjem dijelu šampionata. Ilićka 01, spokojna iščekuje nastavak drugoligaškog maratona.

Jedan od najmlađih sastava na drugoligaškom Istoku, prvi dio prvenstva okončao je na visokoj sedmoj poziciji. Fudbaleri Dejana Đukića pružili su nekoliko odličnih predstava na gostujućim terenima, što u drugoligaškim uslovima uvijek predstavlja značajan benefit pri etabliranju. Nakon petanest odigranih susreta, brčanska ekipa na svom kontu ima 23 boda. Ostvareno je sedam pobjeda.

Ispunili smo cilj koji smo zacrtali pred start šampionata. Sreća nas nije poslužila u nekim mečevima, moglo je to da bude još bolje ali smo svakako zadovoljni učinjenim.

Kazao je Bojić.

Polivalentni fudbaler, jedan je od najiskusnijih u sastavu Ilićke 01 čiju igru, tokom jesenjeg dijela šampionata, krasi napadački fudbal. Bili smo svjedoci nekolicine mečeva, koji su se pretvarali u istinsku goleadu i spektakl a u kojoj su baš fudbaleri mladog brčanskog kluba, bili akteri.

Ekipa je sastavljena od mladosti i iskustva, što se u većini mečeva pokazalo kao dobitna kombinacija. Često nam se dešavalo da sporo uđemo u utakmicu i tek nakon primljenog pogotka dobijemo voljni momenat i zaigramo onako kako trebamo od samog starta. Ekipa smo koja ne odustaje tako lako. Naša borbenost često nas je dovodila u poziciju da preokrenemo rezultat u našu korist. Krasi nas drugarski duh i pozitivna energija, što je preduslov za dobar rezultat,

Objašnjava Bojić.

Drugoligaški Istok ove godine sačinjava čak 16 ekipa. U prilog zahjtevnosti, neivzjesnosti i tek blagom odstupanju u kvaliteti, govori i činjenica da je drugoplasirani tim Glasinca, u odnosu na pretposlednji tim tabele, ekipu Stakorine, uspješniji za skromih 11 bodova.

Mislim da liga nikada nije bila izjednačenija. Ekipe su približnog kvaliteta. Ipak, u odnosu na prethodne godine, smatram da je dosta slabiji kvalitet fudbala. Vjerovato i finansije čine svoje.

Sada slijedi zimska pauza i prostor za rezimiranje, odnosno daljnje djelovanje. Fudbalski karavan na drugoligaškim terenima, biće nastavljenem u proljećnim mjesecima. Svoj prvi meč nastavka šampionata, Ilićka 01 igra u Brčkom kada dočekuju fudbalere Bratstva.

Očekivanja za sada ostavljamo na našoj upravi. Što se igrača tiče, vjerujem da svi želimo biti što bolje plasirani an tabeli. Od toga, naravno, zavise eventualni odlasci i dolasci fudbalera. Nadamo se najboljem sceraniju u drugom dijelu.

Zaključio je Milenko Bojić.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.