Fudbal

Mbape želi u Real, pitanje je samo tajminga?

Neke stvari su jasne, njegova želja, aduti obje strane, namjere arapske države. Šta će na kraju biti od svega?

Kilijan Mbape neće produžiti ugovor sa PSŽ. Naime, kako piše L’Ekip, on odbija da pregovara o novom ugovoru iako bi postao najplaćeniji igrač na svetu, njegova godišnja primanja bi iznosila oko 50 miliona evra sa bonusima.

Kraljevska porodica iz Katara je riješena da ga zadrži, ima manje od dvije i po godine ugovora, sada mu već nude bogatstvo, ali on ne želi da pregovara. Kada je stigao iz Monaka ugovor mu je bio 12 miliona po sezoni, revidiran je na 15, dobio bi tri puta više, ali njegova namjera je da ode u Real.

To nije baš izvjesno ovog ljeta, iako će ući u poslednje dvije godine ugovora, ali jeste 2021. Naime, ovde je manje pitanje novca, više promocije SP u Kataru. Zbog toga PSŽ ni za 300 miliona neće prodati Francuza. Oni namjeravaju da nastave sa kupovinom zvijezda jer je to promocija i države, recimo da je 2008. godine PSŽ prodavao 80 000 evra godišnje, deceniju kasnije taj broj je oko milion.

Eventualno bi, ako Mbape nastavi sa odbijanjem, PSŽ pristao da ode u ljeto 2021. za veliku sumu. To čeka Real, ali teško da bi tada, godinu dana pre isteka ugovora platili svjetski rekord za najtalentovanijeg igrača na svetu. U međuvremenu ostaje odluka da ne iritiraju PSŽ, ne pregovaraju sa Mbapeom, nego sačekaju njegovu odluku. Tajming bi se poklopio, Real se oslobađa starijih igrača, otići će veliki broj u narednih par godina, a bez Marsela, Modrića, Ramosa, Benzeme biće otvoren prostor za ogromna primanja Mbapea koji bi trebalo, uz Realove mlade lavove da bude glavna snaga tima…

Priča se da je Mbape opsjednut “Zlatnom loptom” i da vjeruje da može da je dobije samo u Realu, da PSŽ, ako ne osvoji Ligu šampiona, ne može da lobira za individualne nagrade, makar Francuzi ujedini titule narednog ljeta. Tako je bilo do sada, ne mora da znači ništa, ali Zidan je takođe mamac, iako su ga Parižani upozorili da ne priča o Mbapeu, niti da nagoveštava čak i u formi toga da bi volio da ga trenira,njegov transfer. Netrpeljivost PSŽ prema Zidanu nije tajna, na kraju krajeva on je iz Marseja, što samo po sebi donosi tenzije…

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.