Fudbal

Marko Lukić: Sloga novi dom, Jedinstvu želim bolju epohu!

Sportista velikog srca i sinonim za humanost, izdanak škole brčanskog Jedinstva i fudbaler dobojske Sloge, u razgovoru za Sportal.ba, rezimirao rezultate akutelnog kluba ali se dotaknuo i nezaobilazne teme, prvobitne i platonske ljubavi.

Dobojske “Luke” od ove sezone ponovo ugošćavaju najkvalitetnije ekipe širom Republike Srpske. Povratak u Prvu m:tel ligu, slijedom događaja u Doboj su doveli nova fudbalska lica. Među najistaknutijim gravitira ime dugogodišnjeg fudbalera Jedinstva, Marka Lukića. Sloga, kao osvježenje Prve lige, sa Lukićem u sastavu, odigrala je pristojan prvi dio šampionata.

Dobojlije, nakon nedavno okončanog prvog dijela prvenstva, sa 19 osvojenih bodova etabliraju se kao deveti tim tabelarnog poretka. Uspjeh je ostvaren i u Kupu Republike Srpske, plasmanom u polufinale pomenutog takmičenja. Ima tu prostora za dodatan napredak.

Pozicija Sloge u ovom trenutku nije mjerilo našeg kvaliteta jer smatram da smo mogli biti u gornjem dijelu tabele. Događale su se pojedine utakmice gdje smo ispustili pobjede što je velikim dijelom uticalo na naš plasman. Tokom poslednjih pet duela nismo ostvarili trijumf i to je malo bacilo mrlju na početak sezone kada smo posle Zvijezde 09 i poraza od njih ostvarili niz utakmica bez poraza i po mom mišljenju igrali najljepši fudbal od svih ekipa u tom periodu. Posle toga je doslo do pada forme i skoro svaku utakmicu nam je falilo dva ili tri igrača ali to ne treba da bude alibi za neke loše rezultate. Zadovoljostvo bi bilo mnogo veće da smo uspjeli pobjediti poslednju utakmicu kada smo igrali neriješeno protiv vrlo dobre ekipe Zeljezničara iz Banja Luke. Ali i pored toga, u suštini imamo dosta razloga za zadovoljstvo,

Popularni “Toni” tokom karijere pronalazio se na nekoliko pozicija u timu. Fudbalskim sazrijevanjem, pronašao je ulogu na sredini terena. Odlične motoričke sposobnosti, mogućnost adaptacije raznim sistemima igre, uz dodatak tehničke kvalitete, bile su reference Dobojlijama da u novu sezonu uđu jači za potpis nekadašnjeg fudbalera Jedinstva.

Za mene je ova polusezona bila turbulentna pogotovo u pripremnom periodu kada sam se tražio, tačnije tragao sam za svojom formom. Dosta sam samokritičan i ne trazim alibi nikada ali sve u svemu uvijek može bolje. Kada je počelo prvenstvo, krenuo sam sve bolje i bolje da igram i pružio samdosta dobrih predstava. Naravno bilo je i losijih izdanja ali sve je to fudbal.

Objašnjava vezni fudbaler Sloge.

Lukić, koliko obaveze dozvoljavaju, uspijeva pratiti i igre brčanskog Jedinstva, ujedno rivala Dobojlija u elitnom rangu fudbala u Srpskoj. Jedinstvo ponovo prolazi kroz težak period. Za Lukića, nije upitno mjesto koje pripada kolektivu koji je tek nedavno proslavio 100 godina od osnivanja, čime je zavrijedio nagradu i evropske kuće fudbala UEFA. Nakon prvog dijela šampionata, Brčake očekuje grčevita borba za opstanak.

Pratio sam Jedinstvo i iskreno mi je žao sto su tu gdje jesu, ali iz svega toga su dobili mladog I izuzetno talentovanog Stefana Božica koji je ovosezonsko otkrovenje Prve lige. Imaju dosta mladih igrača i to je jedan od mnogih razloga koji dovode do njihovih lošijih rezultata. Ostali su bez trenera pred početak prvenstva što je izgleda postalo tradicija u Jedinstvu. Vjerujem da je i to dosta uzdrmalo ekipu. Nadam da će doći bolji dani za jednu veličinu od kluba kao što je Jedinstvo.

U drugom dijelu ovosezonskog maratona Prve m:tel lige, koja broji čak 16 timova, očekuje nas mnoštvo neizvjesnosti. Pored prethodno pomenutne borbe za očuvanje prvoligaškog statusa, zanimljivo će biti pratiti i borbu za plasman u Premijer ligu. Trenutno, najveće šanse za promociju u viši rang, imaju fudbaleri Rudara iz Prijedora. Trenutačni lider, čije boje brani Slaven Stjepanović, fudbaler koji je svoj put takođe počeo u Brčkom, ima 32 boda, četiri više od prvog pratioca, Zvijezde 09. Svoju prognozu, iznio nam je i vezni fudbaler Sloge.

Ja sam jedan onih koji ne vole da planiraju pa tako ni sada ništa ne planiram, jer u današnjem vremenu ne smiješ nista planirati za neki dugoročniji period. Sa Slogom imam ugovor još pola godina ali prije toga svega imamo sastanak na kojem ću znati više o svom statusu u Slogi. Najbliži ulasku u Premijer ligu je Rudar iz Prijedora koji definitivno ima najkvalitetniju ekipu. Na svakoj poziciji imaju zaista kvalitetne pojedince. Tu je jos Zvijezda 09 i Sloboda iz Novog Grada koji su za sada jedini konkurenti Rudaru, za koga smatram da će od naredne sezone biti član Premijer lige.

Zaključio je Lukić.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.