Fudbal

Lokomotiva maršira ka Regionalnoj ligi

Fudbaleri brčanske Lokomotive odrađuju posljednje pripreme pred baražni susret, koji će, nakon ubjedljivog izdanja u Područnoj ligi Posavine – grupa Zapad, ponuditi priliku da se nekada stabilan drugoligaš, ponovo izbori za status člana Regionalne fudbalske lige u Republici Srpskoj. Prepreku ka višem rangu takmičenja, u nedelju od 17:30 časova, predstavljaće ekipa Borca iz Ražljeva.

Izabranici Zorana Blagojevića, uspješno su apsolvirali regularni dio šampionata i time stvorili šansu da na domaćem terenu izbore povratak u Regionalnu ligu i time načine značajan korak ka rezultatskoj rehabilitaciji kluba čije postojanje na terirtoriji distrikta datira još od 1948. godine. Kombinacija iskusnih pojedinaca uz doadatak svježe krvi, obezbijedila je osam trijumfa na jedanaest odigranih susreta tokom kojih su fudbaleri Lokosa osvojili 26 bodova postigavši 31 pogodak uz samo 6 primljenih na svom kontu. Ipak, najvažniji meč tek slijedi, meč u koji domaći fudbaleri ulaze sa ulogom značajnog favorita.

Prinudnu pauzu iskoristili su da se na najbolji način pripreme za najvažnije ispite koji tek slijede. Ekipa već izvjesno vrijeme aktivno trenira na stadionu pored Željezničke stanice u Brčkom i u punom sastavu dočekuje nedeljni, baraž duel.

Vladimir Manojlović, iskusni čuvar mreže i član zlatnih generacija Lokomotive sredinom protekle dekade, vjeruje u uspjeh tima te ističe da je obaveza svih igrača da adekvatnim pristupom omoguće da se Lokomotiva nađe na mjestu koje joj po svim apsketima i pripada.

Pred nama je najvažniji ispit ove godine. Sigurno je da samo zdravim pristupom, ujedinjeni, možemo da krunišemo ovu sezonu i da se u nedelju radujemo konačnom uspjehu i plasmanu u viši rang takmičenja. Očekuje nas zahtjevan susret, ekipa Borca se definitivno neće predati bez borbe ali vjerujem da ako pružimo kvalitetno izdanje, rezultat u našu korist, ne bi trebao da izostane.

Rivala ekipi Lokomotive predstavlja sastav Borca iz Ražljeva, koji je takođe nakon 11 odigranih susreta u grupi Istok, zauzeo lidersku poziciju i time zakazao megdan ambicioznom rosteru Lokosa. Svoje putovanje, fudbaleri Borca okončali su osvajanjem 21 boda, uz gol razliku 23:12. Opravdano, motivisani sastav Borca na stadion Lokomotive dolazi kako bi otvorenom igrom pokušao da ugrozi favorita i time obezbijedi potencijalno učešće u trećem jakosnom rangu fudbala u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, pobjednika baraža odlučiće samo jedan meč, koji će na satdionu Lokomotive, biti odigran u nedelju od 17:30 časova.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.