Fudbal

Leotaru čitav plijen protiv Jedinstva

Fudbaleri brčanskog Jedinstva i nakon drugog kola nemaju priliku osjetiti slast osvojenih bodova u novom izdanju Prve lige Republike Srpske. Leotar iz Trebinja u finišu susreta stigao je do izuzetno važna tri boda na teškom gostovanju..

Uslijed tehničkih problema na Gradskom stadioni u Brčkom, fudbaleri Jedinstva bili su primorani kao formalni domaćini ugostiti ekipue Leotara, na Gradskom stadionu u Ugljeviku.

Izabranici Vidoja Zarića, uprkos blagom imperativu pobjede nakon uvodnog poraza u Derventi, nisu uspijeli zabilježiti pozitivan rezultat te se na samom startu nalaze u nezavidnoj pozicji na prvenstvenoj tabeli.

Na startu susreta, Zarić se odlučio za narednih 11 igrača: Dagoja, Đokić, Mitrović, Macanović, Kesić, Zekić, Buljubašić, Torlaković, Draganić, Arnautović, Đurđić.

Prvi dio meča protekao je u blagoj inicijativi domaćih fudbalera ali bez značajnijih uzbuđenja na obe strane. Prvi dio igre, obilježila je i borebna atmosfera koja se ogledala  u taktičkom nadmudrivanju dva stratega. Bez značajnijih prilika, na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom u fudbalu, 0-0.

Drugi dio znatno sadržajniji, ofanzivniji pristup oba sastava u nastavku ponudio je i kvalitetne prilike na obje strane koje u samom startu drugog dijela u režiji Ristića sa jedne i Macanovića sa druge strane, ostaju neiskorišćene.

Pokušavali su i jedni i drugi u finišu stići do vitalnih bodova na današnjem susretu. Kardinalna greška domaćeg čuvara mreže, Ibrahima Dagoje, nakon akcije Leotara po desnoj strani terena, kumovala je pogotku Paranosa koji je u namjeri da uputi centaršut, u 87. minuti savladao neodovoljno dobro postavljenog čuvara mreže Jedinstva.

Priliku da izjednače rezultat, u sudijskoj nadoknadi propustio je Macanović kada je iz izgledne prilike sa 18 metara, šutirao preko gola Leotara.

Poslednji sudijski zvižduk označio je veliko slavlje Trebinajca ali i razočarenje Brčaka koji su gajili velika očekivanja pred današnji susret.

Jedinstvo u narednom kolu očekuje teško gostovanje u Kozarskoj Dubici i potjera za prvim ovosezonskim bodovima.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.