Fudbal

Krstić i Tomić za mirno proljeće Ilićke 01

Ilićka 01 u poslednjem kolu jesenjeg dijela dočekala Guber i riješila meč u svoju korist čime su značajno uplovili u mirnu luku pred drugi dio drugoligaškog maratona na Istoku.

Meč je počeo poprilično anemično, bez većih ubzuđenja i momenata vrijednih pažnje. Gosti iz Srebrenice prvi prijete. Odličnu priliku imao je Maksimović, našao se licem u lice sa domaćim golmanom, Mićanović je bio izvanredan u mat poziciji.

Tri minuta nakon velike prilike za goste, domaći kažnjavaju promašaj i stižu u vođstvo. Babunović je odlično prošao po strani, loša reakcija gostujuće odbrane,  Krstić na parvom mjestu u pravo vrijeme, 1:0 za Ilićku.

Domaći su pokušali do kraja poluvremena udvostručiti prednost, najbliže takvom epilogu bili su u 37. minutu. Akter ponovo Krstić, ovoga puta samo spoljni dio mreže se zatresao. Nakon 45 minuta igre, Ilićka 01 imala je minimalnu prednost.

U nastavku pono gosti prvi prijete. Poklon nakon greške defanzivne linije domaćih, Srebreničani ni ovog puta ne koriste, Mićanović ponovo biva nepremostiva prepreka.

Gosti su pokušali čvrstom igrom da pariraju domaćim fudbalerima. Kako je vrijeme odmicalo Ilićka 01 bivala je konkretnija i u polju defanzive.

Boris Tomić, džoker Dejana Đukića riješio je pitanje pobjednika u poslednjem minutu regularnog dijela susreta. Napad Ilićke 01 preko Krsmanovića, povratna lopta za Nikolića, njegov pokušaj i odbijanac dolaze do Tomića koji ne griješi i zakucava loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Fudbaleri Ilićke 01 prvi dio šampionata su okončali sa 23 osvojena boda. Nakon 15 odigranih susreta, dovoljno je to za izuzetno visoku sedmu poziciju i miran duh pred proljetni nastavak prvenstva.

Facebook Komentari