Fudbal

KMF Brčko Zdravlje ubjedljivo u Kotor Varoši

III kolo Prve futsal lige RS-a. ponudilo je susret između domaćina na ovom susretu, ekipe KMF Kotor Varoš i brčanskog kluba KMF Brčko Zdravlje. Konačan trijumf pripao je gostima iz Brčkog, ubjedljivim rezultatom 1:7.

Fudbaleri KMF Brčko Zdravlje, u dinamičnom meču koji je obilovao golovima, od samog starta krenuli su silovito po nove bodove u Prvoj futsal ligi RS-A- Prvi pogodak stigao je već posle početnih napada, Emir Hodžić je zatresao mrežu domaćih i nagovijestio efikasnu noć za goste iz Brčkog. Nastavak susreta donosi potpunu dominaciju gostiju što je rezultovalo ubjedljivim vođstvom već nakon 10 minuta, pogocima Demonjiča i Milakovića, rezultat je u tom momentu glasio 0-3 u korsit KMF Zdravlje.

Do odlaska na odmor, Brčaci su prednjačili u terenskoj inicijativi, te su postigli i četvrti pogodak do kraja poluvremena, strijelac je ponovo bio raspoloženi Milaković.

Drugi period susreta ogledao se kroz izvanredan nastup gostujućeg tima, koji je u ovom slučaju, kako to uvijek i biva, iznjedrio najefikasnijeg aktera susreta. Peti gol ekipe iz Brčkog, ponovo je djelo Milakovića. Nastavili su fudbaleri KMF Zdravlja u istom ritmu te do kraja meča još dva puta zatresli mrežu domaćih. Strijelci su bili Emir Hodžić, te autogol koji je pripisan Sandiju Behariću, fudbaleru domaćeg sastava.

Tokom čitave sedmice smo trenirali i spremali se za ovu utakmicu i na kraju došli do zasluženih bodova protiv vrlo dobre ekipe Kotor Varoši. Posle nesretnog rezultata na domaćem terenu protiv ekipe sa Sokoca, vratili smo se u najboljem izdanju. Dobro smo ušli u meč, svi igrači su dali 100% svojih mogućnosti što na kraju potvrđuje i sam rezultat.

Izjavio je Emir Hodžić.

Ekipu KMF Zdravlje već za vikend očekuju nove obaveze u prvenstvu RS-a.

Već u nedelju, od 15 časova dočekujemo ekipu KMF Šampion iz Laktaša te koristim priliku da ovim putem pozovem sve ljubitelje futsala u Brčkom da nas podrže na ovom meču. Mi nastavljamo vrijedno da radimo jer nas očekuju najteži mečevi ali mi vjerujemo u sebe.

Zaključio je Hodžić.

Za ekipu KMF Zdravlje, na ovom meču nastupali su naredni igrači: Bećirović, Hodžić, Demonjić, Lukić, Livadić, Gigović, Čavalić, Vidović, Gorančić, Milaković.

Facebook Komentari