Fudbal

KMF Brčko Zdravlje upisao poraz u petom kolu

KMF Brčko Zdravlje
Nakon velikog poraza u prošlom kolu protiv ekipe Doboja, naša ekipa je ugostila po prvi put ekipu KMF Prijedor i po svemu prikazanom, doživjela nezaslužen poraz.
Prvo poluvrijeme
Ušli smo u utakmicu da pokažemo da je rezultat iz Doboja samo loš dan naše ekipe i već u prvom napadu promašili odličnu priliku koja predstavlja sliku čitave utakmice. Gosti su se pokazali u odličnom svjetlu i prvi stižu do vodstva, efektnim pogotkom Miodragovića.
Naša ekipa nastavlja da napada uz sporadične pokušaje gostiju koji se odlično brane tokom čitavog prvog poluvremena i uspijevaju sačuvati svoj gol.
Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme nastavlja se u visokom ritnu ali naša ekipa ne uspijeva da pogodi mrežu. Smjenjuju se udarci pred golom gostiju ali bez uspjeha. Na 5 minuta do kraja naša ekipa uvodi dodatnog igrača u polje i pokušava da postigne toliko željeni pogodak, koji dolazi ubrzo, odličnim udarcem Mirića sa 11 metara.

Naša ekipa nastavlja sa napadima želeći sva 3 boda ali u 38 minuti gosti postižu pogodak i odnose sva 3 boda. I nakon toga imali smo nevjerovatne šanse za izjednačenje. U 39 minuti desio se sudijski previd gdje umjesto da pokažu na kazneni udarac, sudije dosuđuju 6 prekršaj i iznose loptu van 6 metara u stranu, mnogo dalje od mjesta samog prekršaja…

Na žalost, Lukić je bio za malo neprecizan te je i ovaj udarac završio na okviru gola gostiju. I onda na samo nekoliko sekundi do kraja, do tada odlični Emir Hodžić, nalazi se u idealnoj prilici pred samim golom gostiju ali loše zahvaća loptu i ova šansa odlazi u nepovrat a samim tim i bodovi.

Odlična utakmica puna ritma i trčanja vrlo lako je mogla otići i na našu stranu u konačnici ali gosti su bili spretniji i sretniji i spravom odnose bodove. U narednom kolu naša ekipa dočekuje već u četvrtak ekipu KMF Boračka sa nadom da ćemo uspjeti upisati nove bodove prije poslednjeg kola u prvom dijelu.

Za našu ekipu na ovom meču su nastupili:

Bećirović, Hodžić E, Čavalić, Vujić Z, Hodžić S, Vujić D, Mirić, Lukić D, Mitrović, Stankić, Lukić M.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.