Fudbal

KMF Brčko Zdravlje trijumfovalo u Brodu

Fudbaleri KMF Brčko Zdravlja u vremenskom intervalu od tri dana, odigrali dvije zvanične utakmice. Nakon neslavnog poraza u zaostalom susretu 7. kola Prve futsal lige RS-a, fudblaeri KMF Brčko Zdravlja odigrali partiju u domenu svojih mogućnosti te u pobjedničkom raspoloženju napustili Brod.

Ubjedljiv poraz u Banja Luci nije ostavio previše traga ne ekipu KMF Brčko Zdravlja, koja je pobjedom 5:9, upisala nova tri boda u tekućoj sezoni.

Meč je obilovao nervozom ali i velikom željom gostujućeg sastava da stignu do 5. ovosezonskog trijumfa. Povelo je KMF Brčko Zdravlje pogotkom Emira Hodžića. Nasatavk susreta pružio je mnoštvo problema gostujućem sastavu, koji je dopustio domaćima 5 vezanih pogodaka i ubjedljivo vođstvo koje nije ni naslućivalo konačan epilog.

Ipak, KMF Brčko Zdravlje do kraja poluvremena uspijeva postići još dva pogotka te na pauzu otići sa prihvatljivih dva gola zaostatka. Drugo poluvrijeme ogledalo se u velikoj borbi gostujućeg sastava, koji je pokazao iznimnu želju za pobjedom u proteklom susretu. Vidno kvalitetniji tim Brčko Zdravlja, drugo poluvrijeme je odigrao na visokom nivou, kojeg su matrijalizovali sa 6 pogodaka u nastavku.

Važno je istaknuti i isključenje Lukića u ključnim momentima susreta, kada su gosti uspijeli da odole naletima domaćih i sa igračem manje u polju ali i cjelokupnoj rotaciji izdrže pritisak i obezbijede nova tri boda.

Strijelci za KMF Brčko Zdravlje na ovom meču su bili: Hodžić Emir 2x, Mirić 2x, Demonjić 2x, Čavalić 2x i Vidović.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.