Fudbal

Kadeti brčanske Lokomotive jesenji prvaci Omladinske lige BiH-Sjever, grupa B

Kadetska selekcija Lokomotive iz Brčkog, nakon okončanja prvog dijela prvenstva, nalazi se na liderskoj poziciji Omladinske lige BiH-Sjever, grupa B, sa 22 osvojena boda. Čelnom pozicijom pred prvenstvenu pauzu ističu kandidaturu za konačnog osvajača izuzetno kvalitetne Omladinske lige.

Fudbalski klub Lokomotiva naširoko je poznat po uspješnim nastupa omladinskih kategorija. Ovosezonski rezultat kadetske selekcije, potvrda je navedene činjenice.

Kadetska selekcija Lokomotve je jedna od najboljih koje je klub imao u poslednje vrijeme. Ostvaren rezultat je plod dobre saradnje svih momaka, kako na terenu tako i van njega.

Rekao je Željko Kajiš, trener kadetske selekcije brčanskog kluba.

Kadetska ekipa Lokomotive, koja je početkom godine proglašena za najuspješniji omladinski kolektiv u Brčko distriktu, pretrpila je tek jedan poraz, uz sedam pobjeda od ukupno devet odigranih susreta u prvom dijelu šampionata. Prvenstvo predstavlja rezultatski neizvjesno takmičenje u kojem učestvuju stabilni klubovi iz Bosne i Hercegovine, što dodatno daje na težini ostvarenom uspjehu.

Nadamo se da će klub biti u stanju da isprati rezultate selekcije i da ćemo nastaviti u započetom ritmu kako bismo svi zajedno, došli do ostvarenja konačnog cilja a to je da budemo prvaci lige u kojoj se takmičimo. To je nešto što ova generacija zasigurno zaslužuje.

Dodao je Kajiš.

Osim prvenstvenog uspjeha, kadeti Lokomotive u proteklom periodu ostvarivali su i značajne rezultate na turnirima širom Bosne i Hercegovine ali i Evrope. Nastupima u Pragu, Wroclawu, Sarajevu, Banja Luci i drugim gradovima, potvrdili su kvalitet koji posjeduju ali ina adekvatan način predstavljali brčansku Lokomotivu u društvu.

Ovaj tim je dugo na okupu, što je mnogo značajno kada su u pitanju ostvareni rezultati. Sasvim sigurno ih očekuje još mnoštvo uspeja ali i napornog truda kako bi nastavili da uveseljavaju sve ljubitelje našeg kluba.

Zaključio je Željko Kajiš.

Facebook Komentari