Fudbal

Još bez zaključka: Godinu dana od smrti Emilijana Sale

Godinu dana od tragične smrti Emilijana Sale, porodica argentinskog fudbalera oglasila se saopštenjem i zatražila od nadležnih da istraga o njegovoj smrti konačno bude privedena kraju.

Prošlo je tačno godinu dana od kada je 21. januara 2019. tragično nastradao Emilijano Sala. Fudbaler je letIo iz Nanta u Kardif sa kojim je nekoliko dana ranije potpisao ugovor kada je Pajper Malibu avion u kome je putovao nestao u kanalu Lamanš. Njegovo tIJelo pronađeno je tek nakon nekoliko dana, a istraga o padu aviona još uvek nema zvaničan epilog. TIJelo pilota Dejvida Ibotsona još uvek nije pronađeno.

U saopštenju koje je objavljeno u utorak posredstvom advokatske kancelarije koja zastupa porodicu navodi se da će porodica godišnji pomen Emilijanu održati “privatno i tiho”.

“Glavna želja porodice je da istraga konačno bude zaključena što je brže moguće kako bi konačno mogli da saznaju istinu o onome što se dogodilo i kako bi mogli da preduzmu sve da se više nijedna porodica ne nađe u ovakvoj situaciji i ne suoči sa ovako strašnim gubitkom, Navodi se u saopštenju.

Zbog toga je važno da pre saslušanja zakazanog za 16. mart 2020. godine svi istražni organi najkasnije do 14. februara dobiju sve neophodne podatke (i odmah obavIJeste porodicu o novim saznanjima i zaključcima). Posebno bi civilne avio vlasti morale da ubrzaju svoj rad”, navodi se još u saopštenju.

Toksikološki nalazi koji su dobijeni nekoliko dana nakon što je Salino tIJelo pronađeno pokazali su da je bio izložen velikoj količini ugljen monoksida, a potvrđeno je i da smrt nije bila posledica udarca u glavu. VJeruje se, iako nema mogućnosti da bude potvrđeno, da je i pilot bio izložen ugljen monoksidu što je kod njega moglo da dovede do nesvJestice i gušenja.

Izvor

Facebook Komentari