Fudbal

Jirgen Klop produžio ugovor sa prvakom Evrope

Menadžer Liverpula Jirgen Klop produžio je ugovor sa Liverpulom do 2024. godine, baš kao i njegovi asistenti Peter Kravic i Pep Lijnders.

Putem društvenih mreža Liverpula Klop se na duhovit način obratio navijačima, a onda dodao u istom maniru.

Odlučili smo da nastavimo saradnju koja nam za sada ne ide loše. To su dobre vesti za neke, za neke baš i nisu, ali možete da promijnite kanal sada. Volimo sve ovjde, ovo je divan klub, ojsećamo se kao kod kuće. Ovo je dobar trenutak da nastavimo, nisu to bili teški pregovori, i uspjeli smo da ih držimo u tajnosti, što nije lako u ovim vremenima.

Prethodno je Klop imao ugovor do 2022. godine, a na čelo Liverpula došao je 2015.

Prije Liverpula, Klop je od 2008. do 2015. vodio Borusiju Dortmund, a prethodno je sedam godina bio u Majncu.

Prošle sezone njemački stručnjak sa Crvenima je osvojio trofej u Ligi šampiona, a trenutno je njegov tim prvi na tabeli Premijer lige sa 46 bodova, osam više od drugoplasiranog Lestera. Liverpul je prvak Engleske poslednji put bio 1990. godine.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.