Fudbal

Jedinstvo u padu, bivšem premijerligašu čitav plijen!

Fizički zahtjevan duel, pripao gostima iz Etno Sela Stanišić koji slavi rezerviste. Jedinstvo se nalazi u rezultatskom padu forme.

Brković je uoči 13. kola m:tel Prve lige Republiske Srpske, dosadašnju formaciju Jedinstva, 4-2-3-1, promijenio u dva bloka sa četiri i dva najisturenija fudbalera. Macanović je zauzeo mjesto kraj desne aut linije. Kesič i Božić su činili par napadača.

Fizički porpilično zahtjevan meč sa dosta motorike i markiranja. Obje ekipe trkački raspoložene. U prvom dijelu i nekolicina oštrih duela. Nije bilo mnogo poteza za uzdahe.

Gosti prvi prijete preko nigerijskog internacionalca Ejikea, udarac sa distance lako hvata Dagoja. Kako je vrijeme odmicalo, Jedinstvo sve manje u grču u napdačkom segmentu. Šer je u finišu prvog dijela zaprijetio, nije bilo promjene rezultata.

U nastavku identičan pristup oba sasatva. Taktičke postavke zauzele primat. Ponovo je Ejike u uvodu testirao nišanske sprave, nije bio precizan. U minutama koje su slijedile, šef stručnog štaba gostiju čini, ispostaviće se, poteze susreta. Uvodi u igri Rakića i Rajovića, pomenuti fudbaleri naknadno su znali da uzvrate za ukazano povjerenje.

Igrao se 74. minut, naizgled bezazlen napad Zvijezde 09, duga lopta iz poslednje linije, Torlaković nespretno reaguje u svom kaznenom prostoru, lopta dolazi na nogu Rakića, egzekucija za 0-1.

Jedinstvo se nije ni oporavilo, uslijedio je novi šok. Organizovaniji napad Zvijezde 09, težište ofanzive prebačeno sa lijeve na desnu stranu, nekoliko martinela među fudbalerima, ovoga puta Rajović na prvom mjestu. Sudbina Jedinstva zapečaćena je u 81. minutu.

Bez većih problema, Zvijezda je 09 je sačuvala dvostruku prednost i 11 meč u nizu okončala pozitivnim rezultatom.

Brčaci cu sada vezali tri poraza i dodatno zakomplikovali sopstvenu sudbinu. Ostaju na 11 bodova a u narednom kolu putuju na nezgodno gostovanje u Modriču.

Facebook Komentari