Fudbal

Jedinstvo igralo, Kozara se provukla u Brčkom

Fudbaleri Jedinstva pružili do sada najbolju partiju na domaćem terenu ali u konačnici ostali bez punog plijena. Po dva pogotka u mreži Vukadinovića i Modića za podjelu bodova.

Na današnjem susretu, Zoran Brković je na teren poslao narednih 11 igrača Jedinstva: Vukadinović, Subotić, Živanović, Đurđić, Torlaković, Draganić, Macanović, Božić, Mitrović, Šer i Kesić.

Prvi dio susreta 7. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske između Jedinstva i Kozare proticao u tempu blažeg intenziteta. Gosti su se mnogo bolje držali u polju i u nesadržajnom dijelu meča, preko Milana Šikanjića u 21. minutu , stigli do jedinog pogotka u prvih 45 minuta igre. Kvalitetan ubačaj Petrovića sa lijeve strane, odličnim udarcem glavom, matiran je Igor Vukadinović.

Vođstvo Kozare na poluvremenu, signal je za buđenje Jedinstva u drugom dijelu. Brčaci mnogo agilniji i opasniji u nastavku. Najprije sporna situaciju u šesnaestercu Kozare. Odličan solo prodor kapitena Macanovića, naninzao je trojicu gostujućih fudbalera, oboren u šesnaestercu, Jovo Karić ostao je nijem. Čini se ipak pogrešna odluka, Jedinstvo je ostalo uskraćeno za jedanaesterac.

Nakon toga, razvoj situacije po volji domaćih. Igrao se 50. minut, odličan ubačaj Mitrovića, na loptu nalijeće Božić koji silovitim udarcem u punom trku bez šansi za reakciju ostavlja gostujućeg čuvara mreže. Jedinstvo – Kozara, 1-1.

Nakon samo nekoliko minuta igre u nastavku, potpuni preokret. Jedinstvo terensku inicijativu kruniše prelijepim pogotkom Mitrovića na asistenciju Kesića, čini se da je lopta na putu ka golu dirala i nekog od defanzivaca Kozare. Krilni fudbaler Brčaka, odlično je reagovao na ubačenu loptu i efektnim pogotkom petom, donio potpuni rezultatski preokret.

Ipak, iz ničega, gosti iz Gradiške u 64. minutu stižu do poravnanja. Nakon preikida, zbrka u šesnaestercu Jedinstva, Matić se najbolje snalazi i donosi gostima, ispostaviće se izuzetno vrijedan bod.

Do kraja susreta još tri velike prilike za Jedinstvo. Dva puta se u šansama našao mladi Božić. Oba puta odlično je spojen sa golom, dubinskim pasom ga je uposlio Šer. Kao krajnja prepreka ispostavio se Modić i u obje stuacije izašao kao pobjednik. Čuvar mreže Kozare izrastao je u pravog heroja nkon što je u 91. minutu odbranio odličan pokušaj Torlakovića nakon udarca iz ugla. U konačnici, veliki žal domaćih za propuštenim prilikama u finišu ali i prihvatljivih Jedinstvo 2, Kozara 2.

Brčaci i dalje bez pobjede na domaćem terenu ali evidentan je uspon forme u odnosu na sam start šampionata. Jedinstvo u narednom kolu gostuje u Doboju gdje će pokušati nastaviti trenutni niz od četiri utakmice bez poraza. Rival će biti ekipa Sloge.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.