Fudbal

Hoćemo li gledati balkanski duel? Sarajevo može na Budućnost i Celje!

Evo koga sve šampion BIH može da dobije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbalski klub Sarajevo igraće prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnika će saznati 9. avgusta, kada će biti obavljen žrijeb u Nionu. Ono što je poznato da će Sarajevo za razliku od prethodnih godina, biti nosilac u prvom kolu kvalifikacija.

Poznato je i koje bi protivnike “bordo klub” mogao da dobije, a među njima su i klubovi iz bivše Jugoslavije – podgorička Budućnost, makedonski Sileks i Celje, koje je pomalo iznenađujuće osvojilo titulu šampiona Slovenije.

Potencijalni protivnici Sarajeva su i Tirana, jermenski Ararat, velški Konah Si, Dinamo Brest, Florijana sa Malte, luksemburška Fola, ekipa Evropa iz Gibraltara te švedski Đurgarde, estonska Flora, letonska Riga, finski KuPS, kao i šampion Islanda, Rejkjavik i Ki Klaksvik sa Farskih ostrva.

Osim toga moguće je da izvuče pobjednika mini turnira koji će se igrati od 8. do 11 avgusta. U polufinalu tog turnira igraće Tre Fiori i Linfild, te Drita (*Kosovo) i Inter iz Andore.

U prvom kolu kvalifikacija igraće se jedan meč, a domaćin će biti određen žrijebom. Postoji i prijedlog da UEFA sve mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope preseli na Kipar.

Izvor:

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.