Fudbal

Golman iz 1. lige RS na probi u portugalskom Sportingu

Juniorski reprezentativac BiH Nikola Ćetković već nekoliko dana boravi u Lisabonu..

Sa svega 17 godina Ćetković redovito brani u 1. ligi RS za Željezničar Sport Team, a partije koje pruža nisu prošle nezapaženo i već nekoliko klubova, kako iz naše zemlje, tako i inostranstva, se interesuje za njegove usluge.

Ćetković je uspio da privuče i pozornost skauta Sportinga iz Lisabona, što mu je na kraju omogućilo da dobije poziv da dođe na probni rad u redove portugalskog tima, koji, poput Benfice i Porta, ima sjajnu skauting službu koja po čitavom svijetu otkriva fudbalske talente.

Za mladog golmana je ovo jedno novo iskustvo, ali svakako i dodatna motivacija da još odlučnije krene naprijed.

Za njegov razvoj velikim dijelom zaslužan je i trener Željezničar Sport Teama Zoran Ćurguz koji je imao hrabrosti da ga sa tek 17 godina ‘gurne u vatru’, što ovom stručnjaku nije strano kada se radi o mladim igračima. Prošle godine je Željezničar Sport Team upravo sa tinejdžerima ostvario sjajne rezultate i važio za jedno od najprijatnijih iznenađenja u 1. ligi RS.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.