Fudbal

Goleada u Brčkom, Dizdaruša brojala do pet

Fudbaleri Dizdaruše, u okviru 6. kola Druge lige Federacije BiH, ugostili rivala iz gornjeg doma tabele i nakon nešto više od 90 minuta igre, sa pet pogodaka u mreži gostiju, obezbijedili i četvrti trijumf u dosadašnjem toku šampionata.

U prvom dijelu viđena su dva pogotka od ukupnih sedam. Nakon uvodnih 20 minuta igre, domaći prvi stižu do vođstva. Emir Hodžić načeo je mrežu Odžaka na današnjem susretu. Gosti iz Odžaka nakon samo šest minuta rezultatskog zaostatka stižu do izjednačenja uspješnom realizacijom kaznenog udarca.

Neriješenim ishodom, po svemu prikazanom, na veće zadovoljstvo gostiju, okončan je prvi dio meča odigranog u Brčkom.

U nastavku domaći ubacuju u brzinu više, gospodare terenom i sa još četiri pogotka u mreži gostiju, stižu do ubjedljive pobjede. Dva pogotka upisao je Semir Hodžić, po jedan su dodali Mrkaljević na startu i Čaušević u finišu duela. Gosti su u drugom dijelu uspjeli samo ublažiti današnji poraz u jednoj otvorenoj i dinamičnoj utakmici.

Dizdaruša je ovim trijumfom preskočila današnjeg rivala na prvenstvenoj tabeli. Trenutno se nalaze na koti od 12 prvenstvenih bodova. U narednom susretu, nova tri će potražiti u okršaju protiv Bosne u Mionici.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.