Fudbal

Fudbalska ljepotica u Brčkom, Ilićka od ambisa do vasione

Fudbaleri Ilićke 01 uprkos rezultatskom zaostatku od 0:2 tokom današnjeg susreta, na nevjerovatan način kreirali preokret i upisali drugu ovosezonsku pobjedu u Drugoj ligi Republike Srpske. Pognute glave, nakon poraza rezultatom 3:2, teritoriju Brčko distrikta napušta veoma dobri tim Drine HE iz Višegrada.

Dejan Đukić, strateg Ilićke 01, na današnjem meču odlučio se za narednih 11 fudbalera koji su započeli susret: Gorančić, Babunović, Tripić, Pavlović, Kablinović, Arsenić, Bojić, Antunović, Arsić, Krsmanović i Dupor.

Otvaranje osusreta proteklo je u nešto mirnijem tempu i početnom ispitivanju snaga. Prvi dio uvodnog dijela naknadno je obilježila i blaga incijativa domaćih ali bez konkretne produktivnosti. Finiš prvog dijela, za razliku od samog starta, prikazao je nešto bolju igru gostiju koji su se oslobodili početnog pritiska i kroz nekoliko polukontri pokušali ugroziti domaćeg čuvara mreže. Ipak, nakon uvodnih 45 minuta igre, bez većih uzbuđenja na stadionu Ilićke, rezultat je glasio 0:0.

Nastavak je ponudio pravu fudbalsku ljepoticu ali i još jednom pakazao snagu mladog time Ilićke koji je uprkos velikom zaostatku od 0:2, baš kao u prethodnom kolu, kreirao veliki preokret i dodatno materijalizovao uvodni trijumf sa gostovanju u Bratuncu.

Gosti su u ranoj fazi drugog dijela igre, iskoristili ukazane prilike i preko Damjanovića u 50. minuti, odnosno Radovića koji je vrhunskim pogotkom šokirao domaći sastav, u razmaku od samo 6 minuta igre, u veoma nezavidan položaj pred završnih 30 minuta stavili fudbalere Dejana Đukića. Ipak, iz naizgled neizlazne situacije, Miloš Krsmanović  razbuđuje grogirani tim Ilićke te odličnim udarcem sa distance inicira preokret koji će uslijediti u finišu.

Ilićka 01 u tim trenucima djeluje kao potpuno novi tim i prikazuje mnogo bolju igru na terenu. Ono što je započeo Krsmanović u 58. minuti igre, domaći nastavljaju na krilima Dupora u 72. i Grubešića uz prisustvo opšteg oduševljenja domaćih aktera u 84. minuti te njihovim pogocima dolaze na prag osvajanja velika tri boda.

Do kraja susreta, bez većih problema, domaći sastav očuvao je stečenu prednost i zabilježio drugi ovosezonski trijumf.

Nakon današnje goleade i uvodna dva kola, ekipa Ilićke ima stopostotan učinak, uz 6 postignutih i 4 primljena pogotka.

Facebook Komentari