Fudbal

FSRS planira formiranje nove, grupe “Centar” u Drugoj ligi?

Realizacija ovog prijedloga doprinijela bi razvoju fudbala i poboljšanju kvaliteta na domaćim terenima. Veliki broj komšijskih derbija značajno bi uticao na povratak fudbalskih ljubitelja na stadione širom zemlje.

Ljubitelji fudbala u Republici Srpskoj sa nestrpljenjem iščekuju konačan sasatav liga za narednu takmičarsku sezonu. Međutim, sportski radnici sve intenzivnije govore da bi za za razvoj fudbala u entitetu, bilo potrebno vratiti u život i Drugu ligu , grupu “Centar” u kojoj bi učestvovali klubovi sa područja dva najveća područna saveza, Bijeljine i Doboja.

Za takvu odluku postoje brojni razlozi i formiranje drugoligaškog “Centra” imalo bi svoju veliku opravdanost. Pogotovo sada kada poslije korona virusa, većina klubova kuburi sa finansijskim sredstvima, odnosno značajno bi smanjilo troškove lige. Liga ne bi bila ništa nezanimljivija. Naprotiv. Bio bi veliki broj komšijskih derbija, što bi opet možda publiku i vratilo na tribine.

Prenosi Pravdabl.com

Prema sadašnjoj situaciji, grupa “Centar” brojala bi 14 klubova i izgledala bi ovako:

 1. Borac Šamac
 2. Mladost D. Slatina
 3.  Polet 1926 Brod
 4. Naša krila Kostajnica
 5. Zvijezda Kakmuž
 6. Trebava Osječani
 7. Vranjak
 8. Proleter Dvorovi
 9. Jedinstvo Brodac
 10. Ilićka 01 Brčko
 11. Omladinac Potočari
 12. Partizan D. Trnova
 13. Mladost Bogutovo Selo
 14. Sloboda D. Zagoni

Uštede bi se odnosile i na trenutno postojane grupe “Istok” I “Zapad” koje bi takođe u svojim sastavima brojale 14 klubova i pretrpjele bi određene reforme.

Tri grupe Drugih liga značajno bi smanjile troškove takmičenja. Prvaci bi ušli u Prvu ligu RS, koja bi imala 16 klubova, pa bi bilo sasvim realno da minimalno tri ekipe ispadnu. Ova ideja o tr grupe drugoligaša prisutna je već nekoliko godina, pa čudi da komisija za reorganizaciju takmičenja nije je uzela u razmatranje, pogotovo ako za cilj imaju razvoj fudbala u Republici Srpskoj.

Ističu fudbalski stručnjaci u Srpskoj.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.