Fudbal

FK Lokomotiva Brčko: Posrnuli gigant na putu oporavka

Fudbalski klub Lokomotiva iz Brčkog, osnovan davne 1948. godine, prolazi kroz najteže periode u svojoj bogatoj tradiciji i dugogodišnjem postojanju.

Jedan od najstarijih sportskih kolektiva u distriktu, klub koji je bio simbol stabilnosti danas se nalazi u nezavidnom položaju ali sa visokim ciljevima da Lokomotivu vrate na mjesto gdje ovaj klub i pripada.

Popularni “Lokosi”, trenutno se takmiče u Područnoj ligi Republike Srpske- Posavina, grupa Zapad, sa izglednim šansama da se naredne sezone ponovo nađu među regionalnim fudbalskim timovima višeg ranga.

Pojačani poznatim fudbalskim imenima koji su svoje prve fudbalske korake napravili u ovom klubu, te dodatkom svježe krvi u vidu nekolicine talentovanih momaka, Lokomotiva se nalazi na čelu prvenstvene tabele sa 26 osvojenih bodova, što predstavlja početni korak ka povratku u najelitnije rangove domaćeg fudbala.

Ozbiljnost u klubu podignuta je na stepenicu više, u ostvarenju krajnjeg cilja svaki pojedinac pronalazi svoju ulogu.

Svjesni smo situacije u kojoj se klub nalazi ali smo spremni uložiti maksimum da Lokomotiva ponovo zaradi epitet stabilnog kluba koji će se u budućnosti takmičiti na najvišim nivoima.

Rekao je Dragan Jovičić, predstavnik brčanske Lokomotive.

Potreban je određeni vremenski period da se klub oporavi od poteškoća sa kojim se suočio u prethodnom periodu.

Rad sam omladinskim selekcijama jedan je od znakova prepoznatiljivosti u bogatoj istoriji kluba. Mnoštvo istaknutih fudbalera koji su napravili zavidne karijere, početne elemnte igre učili su na stadionu brčanske Lokomotive uz prismotru nekolicine stručnjaka koji su godinama cirkulisali kroz klub.

Mnogo pažnje posvećujemo kadetskim selekcijama, možda se baš u njima nalaze budući nosioci igre našeg kluba i dječaci koji će na najbolji način predstavljati naš tim u društvu.

Dodao je Dragan Jovičić.

Fudbaleri Lokomotive trenutno se nalaze na zasluženoj prvenstvenoj pauzi. Početkom godine startuje pripremni period u kojem “Lokosi” grabe ka zacrtanim ciljevima.

Stanje na prvenstvenoj tabeli pogledajte na priloženoj fotografiji

Facebook Komentari