Fudbal

FK Jedinstvo remijem otvorilo drugi dio prvenstva

Jedan od simbola brčanskog sporta ali i grada uopšte, nastavlja da posrće u sezoni koja je mogla da predstavlja prekretnicu u daljnjem razvoju kluba koji je skoro proslavio 100 godina postojanja…

Na stadionu Lokomotive, brčansko Jedinstvo dočekalo je Kozaru iz Gradiške u okviru prvog kola nastavka Prve lige Republike Srpske u fudbalu. Jedinstvo je prvi zvanični meč u godini dočekalo na poslednjem mjestu pomenutog šampionata. Pobjeda protiv Kozare na otvaranju, predstavljala je imperativ.

Nažalost ljubitelja fudbala u Brčkom, nije ostvarena. Kozara je u Gradišku odnijela jedan bod, nakon kojeg su šanse Jedinstva za opstankon izrazito umanjene.

Sastav Jedinstva na proteklom meču: Dakić, Lukić, Damjanović, Hasikić, Đokić, Pavić, Božić, Matić, Tešić, Šer, Kadrić.

Za Kozaru su natupili sledeći igrači: Modić, Bubić, Babić, Raspudić, Hamzić, Lolić, Petković, Glišić, Jandrić, Eskić i Batar.

Prema i očekivanjima tvrd meč na početku, Uvodni ispitivanje snaga ali i činjenica da timovi nakon pripremnih perioda tek treba da dostignu optimalnu formu. Početni sastav Jedinstva na ovom meču činilo je čak 7 fudbalera do 21 godine starosti.

Bez većih uzbuđenja, na poluvrijeme se otišlo sa najnepopularnijim rezultatom, 0:0. Nakon 20 minuta igre u drugom dijelu, Jedinstvo dobija šansu da stigne do prijeko potrebnog pogotka. Nakon akcije domaćih, u 65. minutu Jedinstvo dobija šansu da povede na susretu. Nakon rušenja Pavića u kaznenom prostoru, opravdano je dosuđen kazneni udarac. Upravo Pavić i realizuje priliku sa 11 metara.

U nastavku konkretnija Kozara uspijeva da ugrozi gol Jedinstva u 81. minuti. Glišić Dejan egzekutor je nakon dobrog centaršuta Vladimira Petkovića. Nije Jedinstvo uspijelo da odoli i sačuva važne bodove u Brčkom. Sada ih čeka težak ispit u Istočnom Sarajevu, protiv bivšeg premijerligaša, ekipe Slavije.

Facebook Komentari