Fudbal

FK Jedinstvo Brčko: Nema rješenja za nagomilane probleme?

Foto-ilustracija

Čini se kako nema rješenja za nagomilane probleme u kojima se našao Fudbalski klub Jedinstvo Brčko. Prema nezvaničnim informacijama, izvjesno je njegovo istupanje iz Druge lige Republike Srpske (Grupa Istok), a nedavnom prvostepenom sudskom presudom Klub bi morao isplatiti dug bivšem sportskom direktoru i treneru Mustafi Peljti.

Pored toga, advokatska kancelarija koja zastupa Peljtu najavila je novu tužbu protiv Jedinstva, jer, kako navode, sa trenutnom upravom nije moguće voditi kvalitetan dijalog s ciljem eventualnog postizanja vansudske nagodbe.

Na Gradskom stadionu Brčko 26. jula je izvršena prozivka ekipe, na kojoj su se pojavila tri trenera (Vidoje Zarić, Adnan Junuzović i Savo Obradović) te samo dva igrača (omladinci).

“Postavlja se pitanje i šta su radili vodeći ljudi Kluba sve ovo vrijeme, zašto se nije održala Skupština Kluba i pokušalo naći neko rješenje za izlazak iz ove krize”, objavljeno je na facebook stranici koja redovno prati rad Jedinstva.

Prvenstvo počinje 14. augusta, a navijači se pitaju da li će Klub sa stogodišnjom tradicijom uopšte opstati te, i ako hoće, sa kojim igračima će krenuti u novu sezonu, nakon što je prošle ispao iz Prve lige RS. Mnogo otvorenih pitanja, a predsjednik Radojica Božić nedostupan.

Facebook Komentari