Fudbal

FK Gornji Rahić službeno proglašen prvakom Prve lige TK za sezonu 2019/2020

Bajkovita priča iz okoline Brčko distrikta na kraju je dobila željeni epilog. Na poslednjoj sjednici NS FBIH, odlučeno je da se takmičenja pod okriljem ovog saveza neće nastaviti. Time je donesena i zvanična odluka da se prvakom Prve lige Tuzlanskog kantona, za sezonu 2019/2020, proglasi ekipa FK Gornjeg Rahića iz istoimenog mjesta.

FK Gornji Rahić predstavio je pravo osvježenje na domaćoj sceni najvažnije sporedne stvari na svijetu. Fudbaleri pomenutog kluba odigrali su vrhunski prvi dio šampionata i prije prinudne pauze uzrokovane virusom COVID-19, oborili nekolicinu rekorda koja ovom uspjehu dodatno daju na težini.

Mnogobrojna armija navijača iz okoline Brčkog svjedočila je predstavama najbolje ekipe svih kantonalnih i županijskih liga u FBiH ali i regionalnih liga u RS. Konkretno govoreći o 16 liga u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Oboren je i rekord po postignutim pogocima nakon prvih 15 kola. Golgeteri fudbalskog kluba Rahić itekako su bili raspoloženi tokom prvog dijela šampionata te su ukupno na svom kontu, nakon 15 pomeuntih mečeva imali čak 53 postignuta pogotka.. Do sada, nijednoj ekipi u istoriji Prve lige Tuzlanskog kantona, takav uspijeh nije pošao za rukom ili bolje rečeno,za nogom.

Dodatno raduju i izvanredne partije na gostujućim terenima. U brobi za 24 potencijalna boda van domaćeg terena, ekipa Gornjeg Rahića na neugodnim gostovanjima osvojila je veoma respektabilnih 16 bodova.

Nadamo se da će ovaj uspjeh biti potpun u narednim danima kada se očekuje odluka saveza FBiH o promocijama u više rangove. U klubu visokih ambicija, nadaju se da će u narednom periodu biti članovi višeg ranga takmičenja, te da će ljubitelji fudbala u Gornjem Rahiću imati priliku ugostiti klubove poput Gradine iz Srebrenika, Radnički Lukavac, kalesijsku Bosnu, ekipu Mramora i ostale..

Facebook Komentari