Fudbal

FK Dizdaruša nestrpljivo čeka odluku FS BIH

Ekipa FK Dizdaruša iz Brčkog koja se takmiči u prvoj županijskoj ligi Orašje i koja je prvoplasirana ekipa sa 6 bodova više od drugoplasirane ekipe iz Domaljevca čeka rasplet i konačnu odluku iz NS BiH o daljoj sudbini, odnosno o rangu takmičenja koji će igrati na jesen, s obzirom da se takmičenje sigurno neće nastaviti.

FK Dizdaruša je do unazad dvije sezone se takmičila u drugol ligi F/BiH grupa sjever punih 5 sezona.

Ispadanjem prije dvije godine počeli smo sa gradnjom jedne nove, mlađe ekipe koja bi uz par iskusni igrača mogla ponovo parirati u većem rangu takmičenja.

U tome smo uz jedan korektan odnos sa mlađim igračima radili na sklapanju jednog novog kostura ekipe, naravno mlađi puni želje za dokazivanje u većem rangu takmičenja su podržali ovaj projekat kluba.

Šteta bi bila da nakon stvarno napornog rada zadnje dvije godine u dovođenju mladih a veoma perspektivnih igrača, kako sa područja Brčko distrikta, tako i opštine Čelić i gdje smo dosta dobro uigrali ekipu igrajući prvu županijsku ligu, na kraju ostali nenagrađeni ulaskom u veći rang takmičenja!

Sa ovim mladim momcima uz par već sad iskusnih igrača digurno bi mogli ravnopravno parirati svakoj ekipi u drugoj ligi F/BiH kaže kapiten i član uprave Admir Livadić koji je direktno učestvovao u dovođenju mladih igrača i stvaranju jedne nove Dizdaruše.

S toga u isčekivanju konačne odluke iz saveza, nadamo se one prave a to je da naša ekipa na jesen zaigra u većem rangu takmičenja.

Facebook Komentari