Fudbal

Finiši susreta neprijatelji brčanskog Jedinstva

Završnica fudbalskog susreta, ponovo imala uticaj na meč u kojem nastup bilježi brčansko Jedinstvo. Fudbaleri Ljubića iz Prnjavora u 86. minutu stigli do velikog boda u okviru petog kola Pve fudbalske lige Republike Srpske.

Nakon impresivnog trijumfa u prošlom kolu protiv Slavije, fudbaleri Jedinstva do konca susreta bili su na pragu ovjere pomenutog trijumfa ali su baš kao i u nekolicini dosadašnjih slučajeva, bodove ispustili u samom finišu meča. Brčacima je na kraju pripalo prvo, gostima drugo poluvrijeme, što konačan rezultat smatra i ravnopravnim.

Dinamičan i ratoboran meč viđen je od samom starta. Domaći su od početka ofanzivno pristupili susretu i većinu svojih akcija gradili po bokovima. Takav model donio je rezultat u 20. minutu meča kada je kombinacijom Macanovića i Mitrovića po desnoj strani, Branislav Šer doveden u priliku da matira gostujućeg čuvara mreže. Krilni fudbaler domaćih bez većih problema je to i učinio.

Finiš prvog dijela igre, protekao je bez značajnijih prilika za promjenu rezultata sa kojim se, na kraju i otišlo na odmor.

Gosti u nastavku značajno bolji u polji, nekoliko poluprilika ostalo je neiskorišteno ali je nagrada stigla u 86. minutu kada nakon udarca iz ugla, jedan od najnižih fudbalera na terenu, Danko Segić, udarcem glavom matira domaćeg čuvara mreže i postavlja ispostaviće se, konačan rezultat današnjeg susreta.

Kolosalnu priliku u poslednjem minutu meča, propustio je Branislav Šer nakon ubačaja Buljubašića, kada je sa udaljenosti od svega pet metara, loptu poslao visoko iznad okvira gola Ljubića.

Podjela bodova predstavlja prve neriješene rezultate današnjih rivala u ovosezonskom izdanju Prve lige Republike Srpske. Jedinstvo na svom kontu, nakon pet odigranih susreta, ima 4 osvojena boda.

U narednom kolu, fudbaleri Jedinstva putuju u Janju, gdje će odmjeriti snage protiv ekipe Podrinja.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.