Fudbal

FEŠTA U RIJU! Totalni kolaps, cijeli grad izašao da pozdravi svoje šampione!

Players of Brazil's Flamengo parade at their arrival in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Nov. 24, 2019. Flamengo overcame Argentina's River Plate 2-1 in the Copa Libertadores final match on Saturday in Lima to win its second South American title. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Fudbaleri Flamenga drugi put u istoriji osvojili su Kopa Libertadores, a posle pobjede protiv River Plate na Munisipalu junake iz Rio de Žaneira je na ulicama brazilske metropole dočekalo više od milion ljudi.

Flamengo je do titule kontinentalnog šampiona došao posle 38 godina čekanja, a slavlje u Rio upotpunila je i vIJest da je Flamengo u nedelju postao i prvak Brazila.

Naime, Gremio je savladao Palmeiras rezultatom 2:1 i četiri kola prIJe kraja prvenstva postalo je jasno da je Flamengo vratio trofej u svoje vitrine posle pune decenije.

Flamengo je šesti put u istoriji postao prvak Brazila (1980,k 1982, 1983, 1992, 2009. i 2019).

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.