Fudbal

Epizoda od šest minuta, Jedinstvu gorak poraz u Foči

Fudbaleri Jedinstva uprkos dobrim igrama na gostujućim terenima, pokleknuli u Foči i propustili priliku da se dodatno odlijepe od prvog pratioca u donjem domu tabele.

Ono najvažnije, nakon neprijatnog poraza od Željezničara tokom prošlog vikenda, viđeno je na otvaranju drugog dijela meča između Sutjeske i Jedinstva.

Jedinstvo u prvih 45 minuta, defanzivno organizovano sa fokusom na kontra napade. Nekoliko dobrih intervencija Vukadinopvića ispriječilo se domaćima pri postizanju pogotka. Na drugoj strani, Kesić je imao dobru priliku za Jedinstvo tokom sredine prvog dijela, njegov udarac bolirali su defanzivci Sutjeske.

Nakon početnih 0-0 u prvom dijelu, domaći odlično otvaraju drugi period igre i kroz samo šest minuta, riješavaju susret u svoju korist.

Najprije je Marko Tadić u 52. minutu načeo mrežu Brčaka. Gosti se nisu ni oporavili od početnog šoka, već je bilo 2-0 na semaforu. Ovoga puta, egzekucija u režiji Uroša Milenkovića.

Do finiša susreta, stvari se nisu drastičnije mijenjale te su fudbaleri Jedinstva upisali peti poraz u ovogodišnjem izdanju m:tel Prve lige Republike Srpske. Trenutno se nalaze na 14. poziciji sa 11 osvojenih bodova.

U narednom kolu, u Brčkom gostuje trećeplasirani tim šampionata, prošlogodišnji premijeligaš, ekipa Zvijezde 09 Etno Selo Stanišić.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.