Fudbal

Dušan Hodžić za Sportal.ba : Sarajevo ima jasan cilj, to je odbrana titule!

Imali smo priliku da razgovaramo sa Dušanom Hodžićem, fudbalerom lidera bosanskohercegovačkog prvenstva, ekipe Sarajeva. Dušan je, prve fudbalske korake načinio u gradu na Savi. Uzdanica “Bordo tima”, najavljuje uspješan drugi dio sezone za ekipu sa Koševa.

Ekspedicija iz Sarajeva, nakon zimske pauze, putovala je u Antaliju, gdje su fubaleri lidera domaćeg šampionata odradili pripremni period za nastavak sezone. Tokom boravka u Turskoj, Bordo tim je odigrao i nekoliko pripremnih mečeva kao uvertiru za nastavak šampionata.

Pripremni period je težak i naporan za svakog sportistu. Mislim da smo dobro odradili poemnuti period i da smo kondiciono veoma spremni. Takođe, motivacija ne smije i ne može da manjka u ekipi koja je lider prvenstva i bori se za najviše ciljeve.

Rekao je  Dušan Hodžić.

Ekipa Sarajeva, predvođena Vinkom Marinovićem na čelu stručnog štaba, drugi dio sezone dočekuje na čelnoj poziciji. Nakon 19 odigranih susreta, tim sa Koševa osvojio je 36 bodova, jedan više od prvih pratilaca, gradskog rivala Željezničara i banjalučkog Borca.

Mi smo na dobrom putu i mnogo vjerujemo u uspješan nastavak sezone. Zadovoljni smo prvim dijelom ali svakako da možemo oečkivati još bolje Sarajevo u nastavku.

Izjavio je Hodžić te dodao da očekuje uspješan nastavak sezone i na individualnom planu. Igranje za jedan od najvećih kluba u regionu, velika je odgovornost.

Zadovoljan sam pripremama, nastojaću da pružan što bolje partije u bordo dresu kako bih ispunio očekivanja stručnog štaba ali i naših navijača.

Ekipu Sarajeva već na samom startu koji počinje 22.02. očekuju dva teška ispita. Domaći susret protiv Tuzle Citya zatim gostovanje Borcu na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Kada igrate za Sarajevo, uvijek se morate truditi da pobjeđujete ali i da igrate na visokom nivou. Glavni cilj pred početak drugog dijela je veoma jasan, a to je odbrana titule.

Dodao je Hodžić.

Borba za titulu nimalo neće biti lagana. Nekoliko je pretendenata za tron i izlazak u kvalifikacije za Ligu Šampiona.

Mislim da su Zrinjski i Željezničar najveći rivali za titulu. Naravno, ne smijemo izostaviti ni Borac koji ove godine igra odličan fudbal. Očekuje nas uzbudljiv šampionat u nastavku.

Rekao je Hodžić te za kraj ocijenio stanje u domaćem fudbalu. Optimistično je zvučao član udarne postave time sa Koševa.

Liga napreduje iz godine u godinu. Infrastruktura je najveći problem, jer sa njom u velikoj mjeri dolazi i kvalitet. Do sada sam 6 godina proveo u ovoj ligi i mišljenja sam da je dosta napredovala. Ove godine je vjerovatno takmičarski i najzanimljivija. Sama činjenica da se 6-7 ekipa bore za titulu i evropska takmičenja je pokazatelj toga.

Zaključio je Dušan Hodžić.

Facebook Komentari