Fudbal

Dizdaruša promašivala, Bosni trijumf u Mionici

Lijepa fudbalska predstava u okviru 7. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine viđena je u Mionici. Više razloga za slavlje, ovoga puta imaju domaći fudbaleri Bosne.

Mnoštvo prilika na obje strane, domaći svoje iskoristili, gosti imaju za čime da žale. Sva tri pogotka viđena su u drugom dijelu susreta.

U jednoj fer i korektnoj igri, ispunjenom lijepim i efektnim potezima, domaći su za nijansu bili raspoloženiji nakon početnih 0-0 na koncu prvog dijela igre. Uprkos stvorenim prilikama, mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta igre.

Drugi dio meča znatno sadržajniji, strijelci mnogo raspoloženiji. Tri minuta igre u nastavku bila su dovoljna domaćima da započnu seriju golova na susretu. Jahić je doveo Bosnu u vođstvo. Ekspresna reakcija gostiju, Sajtanović je krunisao lijepu akciju gostiju i vratio stvari na početak u 65. minutu duela.

Gosti su propuštaju nekoliko dobrih prilika da još poneki put ugroze domaćeg čuvara mreže. Domaći na drugoj strani u 77. minutu meča dolaze do nove prednosti koja će se ispostaviti i konačnim rezultatom. Trijumf Bosni donio je Đonlić. 

Fudbaleri Mladena Novakovića i dalje imaju određenih problema na gostujućim terenima. Dobru formu na domaćem tlu, pokušaće da nastave i protiv rivala iz gornjeg doma tabele, ekipe Radničkog iz Lukavca.

Trenutno su sedmoplasirana tim drugoligaškog Sjevera Federacije Bosne i Hercegovine., sa 12 osvojenih bodova.

KUP BIH

Današnjim žrijebom koji je održan u prostorijama N/F saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je da FK Dizdaruša u okviru 1/16 finala Kupa dočekuje premijeligaša iz Mostara, ekipu Veleža. Predstaviće ovo pravu nagradu za prethodno učinjeno ali i veliku fudbalsku poslasticu u Brčkom.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.