Fudbal

Dizdaruša minimalcem ispratila Prokosoviće

Dizdaruša nastavlja seriju nepogriješivosto na domaćem terenu. Nova žrtva bili su fudbaleri Prokosovića.

Fudbaleri Dizdaruše napravili su veliki pomak na tabeli te se nakon šeste pobjede u tekućoj sezoni, nalaze na odličnom trećem mjestu u drugoligaškom društvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastav Prokosovića stigao je u Brčko sa namjerom da neporaženi napuste Distrikt. Cilj nije sproveden do kraja te su domaći slavili pogotkom Emira Hodžića u 21. minutu susreta.

Gosti su svoju igru uglavnom bazirali na prekide i kontra napade, bez većeg uspjeha. Domaći su pri rezultatu 1:0, imali nekoliko dobrih prilika da udvostruče vođstvo i ostvare ubjedljiviju pobjedu. Ipak, strijelci su danas bili manje raspoloženi.

Drugi dio susreta poslužio je domaćima da znalački očuvaju prednost i pozicioniraju se na treću poziciju prvenstvenog karavana.

U konačnici, pišu se zaslužena tri boda pred veliki derbi protiv ekipe Gornjeg Rahića koji je na rasporedu nadolezećeg vikenda.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.