Fudbal

Dejan Đukić: Vjerujem da ćemo zadržati drugoligaški status

Trener fudbalskog kluba Ilićka 01, najavio uspješniji drugi dio sezone. U taboru brčanskog kluba izražavaju nadu da će i po okončanju tekuće sezone, zadržati status drugoligaša.

Fudbalski klub Ilićka 01 trenutno se takmiči u drugoj ligi RS, grupa istok. Brčanski tim, nakon prvog dijela sezone zauzima 14. poziciju na prvenstvenoj tabeli. Ekipa predvođena trenerom Dejanom Đukićem, osvojila je 16 bodova u dosadašnjem toku šampionata. Fudbalere pomenutog kluba na proljeće očekuje intenzivna borba za opstanak.

Svakako da je naš primarni cilj da izborimo opstanak u drugoligaškom društvu. Ilićka 01 je već godinama unazad stabilan drugoligaš i ja vjerujem da ćemo kvalitetnim nastupima u drugom dijelu sezone mi učniti da naš klub to bude i u budućnosti.

Rekao je Dejan Đukić, šef stručnog štaba fudbalskog kluba Ilićka 01.

Sastav fudbalskog kluba Ilićka 01, prema prosjeku godina, ubjedljivo je najmlađi među drugoligaškim društvom. Okosnicu tima čine “golobradi” momci koji tek treba da stasaju u ozbiljne igrače. Naznake za takav scenario u velikoj mjeri su prisutne. Prema Đukićevim riječima, u nastavku šampionata velike nade će se polagati u mlade momke.

Imamo relativno mlad sastav. Ako gledamo prosjek godina, najmlađa smo ekipa u ligi. Želimo da gradimo uspjehe sa mladim momcima, koji posjeduju adekvatne uslove da se na najbolji način profilišu i kao igrači i kao osobe. Apsolutno vjerujem svim našim momcima, da na najbolji način mogu da iznesu pritisak koji nas očekuje. Zadovoljan sam trenutnim sastavom, ako se ukaže prilika da ga dodatno pojačamo, to ćemo i učiniti.

Fudbalski klub Ilićka 01 i prošle godine se nalazio u sličnoj situaciji. Svoje najbolje partije, ekipa je pružala kada je bilo najpotrebnije. Ohrabren atomosferom u klubu, strateg brčanskog kluba vjeruje da je ekipa u stanju ponoviti to i u nastavku prvenstva.

Već smo se nalazili u ovakvoj situaciji. Raduje me hrabrost mojih igrača, koji su prikazivali odlične predstave na veoma teškim gostovanjima u prvom dijelu. Možemo da se nadigravamo sa svima, Gajimo naš stil igre, za kojeg vjerujemo da će u nastavku biti nagrađen još boljim rezultatima. Atmosfera u ekipi je odlična, momci se odlično slažu, što je svakako preduslov za konkretniji rezultat.

Dejan Đukić napominje da druga liga dugo godina nije posjedovala jaču konkurenciju. U drugoligaškom društvu se nalaze klubovi sa bogatom istorijom, koji su u prethodnim godinama bilježili nastupe u najeltinjem rangu takmičenja.

Veliki centri su dio naše lige. Konkurencija dugo godina nije bila jača. Svjesni smo kvaliteta lige, što sigurno može pomoći našim igračima da stiču neophodno iskustvo igranja kvalitetnih mečeva. Ponavljam, raduje me silna hrabrost koju posjeduju, da se na adekvatan način suprostave respektabilnim protivnicima.

Brčanski klub je takođe poznat po izuzetno kvalitetnom radu sa omladniskim selekcijama. Omladinski pogono jedan je od stubova stabilnosti jednog kluba. Ilićka 01 u svom pogonu posjeduje preko 200 dječaka koji su pod budnom prismotrom svojih trenera, koji pored dobrih fudbalera, žele da iznjedre i dobre ljude koji će na prihvatljiv način, kao i do sada, predstavljati klub u društvu.

Rad sam omladinskim selekcijama je veoma važan. Zajedno sa svojim saradnicima i čelnim ljudima kluba, od kojih dobijamo bezuslovnu podršku, prepoznao sam važnost toga i zajedno radimo na tome. Posevećeni smo maksimalno našem polsu i želimo da stvorimo odlične uslove za rad, svim našim omladincima. Mnogo je momaka u našem pogonu za koje vjerujem da će u budućem periodu činiti fudbalere na koje ćemo ozbiljno računati. Nekoliko njih će se već na zimu priključiti treninzima sa prvim timom.

Dodao je Đukić.

Novoizgrađeni sportski objekat, balon sala koja se nalazi u naselju Ilićka, biće od koristi tokom pripremnog trenažnog procesa pred nastavak sezone. Trener Đukić rekao je da se raduje početku priprema svog kluba.

25. januara ćemo najvjerovatnije krenuti sa pripremama za nastavak sezone. Bazične pripreme ćemo odraditi na našem stadionu. Takođe, radićemo i kombinovane treninge u novoizgrađenoj balon sali. Vjerujem da i igrači, baš kao i ja, jedva čekaju povratak fudbalskim aktivnostima.

Zaključio je Dejan Đukić.

Facebook Komentari